אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

סירות פילו הכי יפות בארץ

בזמן שאתם הגשתם לאורחים שלכם סתם בורקס, אנחנו למדנו מרון יוחננוב איך מכינים בורקס גבינה ופטריות שנראה פחות כמו בורקס ויותר כמו הדבר הכי מהמם שיצא מהתנור שלכם אי פעם. יש לכם פילו? אז יאללה, בואו גם

|mako אוכל| פורסם07:00
סירות פילו ממולאות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.5156reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לסירות:

  • חבילת עלי פילו
  • חמאה מומסת

למילוי:

  • גבינה כחושה או תערובת גבינות מוכנה למילוי
  • ביצה
  • מלח
  • גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת, לפיזור לפני האפייה

לפטריות:

  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל אדום, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מעט תימין
  • 2 סלסילות פטריות מכל סוג שאוהבים, קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1הפטריות: ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל קלות. מוסיפים את השום והתימין וממשיכים לטגן.

2מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מצטמצמות. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.

3המילוי: מערבבים את הגבינה עם הביצה והמלח. מעבירים לשק זילוף.

4לוקחים דף פילו וחוצים בסכין לשני משולשים. מורחים חמאה מומסת על משולש אחד, ומניחים עליו את המשולש השני. מגלגלים את המשולש מהבסיס כלפי מעלה עד קצת יותר מחצי הדרך, מביאים את השוליים לאמצע וסוגרים בעזרת קצה המשולש (לא להיבהל, יש סרטון). חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים.

הסירות מוכנותסירות פילו ממולאות - הסירות מוכנות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5מחממים תנור ל-200 מעלות.

6מסדרים את הסירות על תבנית מרופדת נייר אפייה וממלאים בתערובת הגבינה. מפזרים מלמעלה את תערובת הפטריות.

עם הגבינה, לפני הפטריותסירות פילו ממולאות - עם הגבינה, לפני הפטריות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

7מברישים את הסירות מבחוץ במעט חמאה מומסת ומפזרים גבינה צהובה מגוררת.

8אופים 20 דקות, או עד שמזהיב יפה.

סירות פילו ממולאות - מקרובסירות פילו ממולאות - מקרוב|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il