
סירות פילו הכי יפות בארץבזמן שאתם הגשתם לאורחים שלכם סתם בורקס, אנחנו למדנו מרון יוחננוב איך מכינים בורקס גבינה ופטריות שנראה פחות כמו בורקס ויותר כמו הדבר הכי מהמם שיצא מהתנור שלכם אי פעם. יש לכם פילו? אז יאללה, בואו גם![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :לסירות:
למילוי:
לפטריות:
אופן ההכנה:1הפטריות: ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל קלות. מוסיפים את השום והתימין וממשיכים לטגן. 2מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מצטמצמות. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. 3המילוי: מערבבים את הגבינה עם הביצה והמלח. מעבירים לשק זילוף. 4לוקחים דף פילו וחוצים בסכין לשני משולשים. מורחים חמאה מומסת על משולש אחד, ומניחים עליו את המשולש השני. מגלגלים את המשולש מהבסיס כלפי מעלה עד קצת יותר מחצי הדרך, מביאים את השוליים לאמצע וסוגרים בעזרת קצה המשולש (לא להיבהל, יש סרטון). חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים. סירות פילו ממולאות - הסירות מוכנות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל5מחממים תנור ל-200 מעלות. 6מסדרים את הסירות על תבנית מרופדת נייר אפייה וממלאים בתערובת הגבינה. מפזרים מלמעלה את תערובת הפטריות. סירות פילו ממולאות - עם הגבינה, לפני הפטריות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל7מברישים את הסירות מבחוץ במעט חמאה מומסת ומפזרים גבינה צהובה מגוררת. 8אופים 20 דקות, או עד שמזהיב יפה. סירות פילו ממולאות - מקרוב|צילום: רון יוחננוב, mako אוכלרון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |