אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

מרק ירקות צמחוני לקוסקוס

כל אחד מכין את מרק הקוסקוס שלו קצת אחרת, אצלנו תמיד מקפידים על כורכום ומלח גס. מה שמצחיק הוא שאף אחד לא מאמין שאין במרק הזה עוף, וזה כנראה סוד הקסם שלו. מתכון נהדר לסוף השבוע שאחרי החג

|mako אוכל| פורסם07:02
מרק ירקות לקוסקוס (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
Rating:4.5239reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (4 מנות):

  • חצי כוס חומוס
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול, קלוף וקצוץ
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
  • בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 4 קישואים קטנים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
  • חתיכת דלעת, קלופה וחתוכה גס
  • חצי כרובית, מופרדת לפרחים
  • רבע כפית כורכום (לא חובה)
  • ליטר ורבע מים
  • חצי כף מלח גס
  • 2 גבעולי סלרי
  • צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה. מבשלים בהרבה מים כשעתיים, עד לריכוך.

2מחממים היטב סיר רחב שיכול להכיל את כל הירקות למרק.

3מוסיפים את שמן הזית, הבצל והגזר, מערבבים היטב ומטגנים כ-2 דקות.

4מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים היטב ומטגנים עוד כ-2 דקות.

5מוסיפים את החומוס, הכורכום והמלח, ומערבבים היטב כך שכל הירקות יתעטפו בכורכום.

6מוסיפים את המים ועשבי התיבול, מכסים ומביאים לרתיחה.

7מבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כ-20 דקות.

8בסיום הבישול ניתן להוציא בקלות את עשבי התיבול או להגיש אותם (הם טעימים מאוד). מגישים כמובן עם קוסקוס.

>> בפעם הקודמת הכנו פילאף קינואה מהמם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il