
מרק ירקות צמחוני לקוסקוסכל אחד מכין את מרק הקוסקוס שלו קצת אחרת, אצלנו תמיד מקפידים על כורכום ומלח גס. מה שמצחיק הוא שאף אחד לא מאמין שאין במרק הזה עוף, וזה כנראה סוד הקסם שלו. מתכון נהדר לסוף השבוע שאחרי החג![]() צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה. מבשלים בהרבה מים כשעתיים, עד לריכוך. 2מחממים היטב סיר רחב שיכול להכיל את כל הירקות למרק. 3מוסיפים את שמן הזית, הבצל והגזר, מערבבים היטב ומטגנים כ-2 דקות. 4מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים היטב ומטגנים עוד כ-2 דקות. 5מוסיפים את החומוס, הכורכום והמלח, ומערבבים היטב כך שכל הירקות יתעטפו בכורכום. 6מוסיפים את המים ועשבי התיבול, מכסים ומביאים לרתיחה. 7מבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כ-20 דקות. 8בסיום הבישול ניתן להוציא בקלות את עשבי התיבול או להגיש אותם (הם טעימים מאוד). מגישים כמובן עם קוסקוס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |