1בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה, עד שהתרככו. מצננים מעט וקולפים לקערה. מועכים היטב. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב לקבלת בצק חלק.
2להכנת המילוי, מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהזהיב. מוסיפים את התבלינים ואת הבשר ומטגנים כ-10 דקות תוך בחישה, עד שהבשר השחים. מוסיפים את הצימוקים והמלח. מסירים מהאש ומצננים.
3מחלקים את תערובת תפוחי האדמה לכ-20 כדורים. מרטיבים את כפות הידיים ומשטחים עליהן כדור, מניחים במרכז כף ממילוי הבשר. סוגרים לצורת כדור ומשטחים בכף היד לצורת קובה. מכינים את כל הקובות.
4טובלים כל קובה משני הצדדים בקמח, מנערים את המיותר ומניחים ברווחים בצלחת, כדי לשמור על הצורה. טובלים בביצים טרופות עם הפפריקה. מטגנים משני הצדדים בשמן חם, עד שהזהיבו.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה