אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

קובה תפוחי אדמה במילוי בשר טחון (כְּבֵּה פֵּתֵיתַה)

קובה מיוחדת שנוהגים להכין לקראת חגים ואירועים חגיגיים. כל כך טעים שאין צורך בתוספות

|הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים| פורסם16:09
קובה תפוחי אדמה במילוי בשר טחון (צילום: מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים)
צילום: מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים
Rating:4.4174reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 8 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 כפות קמח
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 4 בצלים קצוצים דק
  • שמן לטיגון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית בהרט של קובה
  • 1/2 כוס צימוקים קטנים
  • 1 כף שטוחה מלח

לציפוי:

  • קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כפית שטוחה פפריקה

אופן ההכנה:

1בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה, עד שהתרככו. מצננים מעט וקולפים לקערה. מועכים היטב. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב לקבלת בצק חלק.

2להכנת המילוי, מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהזהיב. מוסיפים את התבלינים ואת הבשר ומטגנים כ-10 דקות תוך בחישה, עד שהבשר השחים. מוסיפים את הצימוקים והמלח. מסירים מהאש ומצננים.

3מחלקים את תערובת תפוחי האדמה לכ-20 כדורים. מרטיבים את כפות הידיים ומשטחים עליהן כדור, מניחים במרכז כף ממילוי הבשר. סוגרים לצורת כדור ומשטחים בכף היד לצורת קובה. מכינים את כל הקובות.

4טובלים כל קובה משני הצדדים בקמח, מנערים את המיותר ומניחים ברווחים בצלחת, כדי לשמור על הצורה. טובלים בביצים טרופות עם הפפריקה. מטגנים משני הצדדים בשמן חם, עד שהזהיבו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il