אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

סלט חם של ארטישוק ירושלמי, פטריות, אפונה וגבינת עזים

סלט משודרג עם בזיליקום, אורוגולה, ארטישוק ירושלמי מוקפץ עם מגוון פטריות ומוגש עם קרם גבינת עזים

|קיטשן מרקט| פורסם19:22
סלט חם של ארטישוק ירושלמי, פטריות, אפונה וגבינת עז (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף

  • רבע כוס שמן זית
  • 250 גרם פטריות שמפיניון, חצויות (סלסילה)
  • 2 פטריות מלך היער (או ירדן או יער), פרוסות דק
  • חופן אפונה ירוקה
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • חופן עלי אורוגולה קטנים
  • מלח גס

לקרם גבינת עזים:

  • 200 גרם גבינת עזים חצי רכה (לא משנה איזה סוג)

  • 100 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

1מבשלים את הארטישוק הירושלמי במים שעה עד שעה וחצי, עד שהוא מתרכך. מסננים.

2טוחנים את מרכיבי הקרם במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים למקרר עד השימוש.

3מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה.

4מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומקפיצים יחד במשך 2-3 דקות.

5מוסיפים את האפונה, מערבבים קלות ומורידים מהאש.

6ההגשה: מורחים את קרם הגבינה על צלחת הגשה גדולה. מסדרים מעל את הארטישוק עם האפונה והפטריות ומפזרים את העלים הטריים. מתבלים במלח ומזלפים שמן זית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il