
קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלוייםהמנה הכי צבעונית על השולחן, עם תירס, חציל, זוקיני ופלפלים קלויים על האש שנחים על קרם פולנטה (שימו לב לתהליך ההכנה המיוחד, המרקם הקטיפתי שווה את זה). והתוצאה? עשירה, קיצית וסופר טעימהשי לי ליפא|מחלבות גד| פורסם22/05/1714:49 ![]() צילום: דניאל לילה, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):לירקות:
לקרם פולנטה:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הירקות: מברישים את קלחי התירס ופרוסות הירקות בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים או פלנצ'ה על להבה גבוהה. צולים כל ירק כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה. מוציאים לצלחת ומכסים ברדיד אלומיניום כדי לשמור על הירקות חמים. 2מכינים את קרם הפולנטה: מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. מוסיפים קמח תירס בהדרגה וטורפים במטרפה ידנית. לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייווצרו גושים שלא יתמוססו. 3מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת כ-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה. 4מוסיפים חמאה וגרנה פדנו ומערבבים היטב. 5מבשלים עוד דקה תוך כדי בחישה. 6מוסיפים חלב חם ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם סמיך. טועמים ומתקנים תיבול. 7מגישים: יוצקים את הפולנטה לכלי הגשה, מגררים גס גבינת גרנה פדנו או מגלפים שבבים בעזרת קולפן ומגישים עם הירקות הקלויים. * טיפ אירוח: בחרו כלי גדול שצבעו אחיד ועצבו מנה ממש כמו ציור על בד קנבס. צרו כתמי צבע ומשחקי מרקמים לא אחידים שיעניקו למנה מראה מגרה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |