אוכל
אוכל

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

המנה הכי צבעונית על השולחן, עם תירס, חציל, זוקיני ופלפלים קלויים על האש שנחים על קרם פולנטה (שימו לב לתהליך ההכנה המיוחד, המרקם הקטיפתי שווה את זה). והתוצאה? עשירה, קיצית וסופר טעימה

|מחלבות גד| פורסם14:49
קרם פולנטה (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:3.531reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לירקות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 קלחי תירס מבושלים
  • 2 זוקיני (מומלץ בשני צבעים) פרוסים לאורכם בעובי חצי ס"מ
  • 3 פלפלים (מומלץ בשני צבעים) חתוכים לרצועות
  • 1 חציל פרוס לאורכו בעובי חצי ס"מ

לקרם פולנטה:

  • 2 ליטר מים מינרליים או מסוננים
  • 2 כפיות מלח (מומלץ מלח בטעמים כמו כמהין)
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח תירס מהיר הכנה
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביותֿ
  • 100 גרם גרנה פדנו מגוררת
  • כוס וחצי (360 מ"ל) חלב חם

להגשה:

  • 100 גרם משולש גרנה פדנו, מגולף לשבבים

אופן ההכנה:

1מכינים את הירקות: מברישים את קלחי התירס ופרוסות הירקות בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים או פלנצ'ה על להבה גבוהה. צולים כל ירק כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה. מוציאים לצלחת ומכסים ברדיד אלומיניום כדי לשמור על הירקות חמים.

2מכינים את קרם הפולנטה: מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. מוסיפים קמח תירס בהדרגה וטורפים במטרפה ידנית. לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייווצרו גושים שלא יתמוססו.

3מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת כ-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה.

4מוסיפים חמאה וגרנה פדנו ומערבבים היטב.

5מבשלים עוד דקה תוך כדי בחישה.

6מוסיפים חלב חם ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

7מגישים: יוצקים את הפולנטה לכלי הגשה, מגררים גס גבינת גרנה פדנו או מגלפים שבבים בעזרת קולפן ומגישים עם הירקות הקלויים.

* טיפ אירוח: בחרו כלי גדול שצבעו אחיד ועצבו מנה ממש כמו ציור על בד קנבס. צרו כתמי צבע ומשחקי מרקמים לא אחידים שיעניקו למנה מראה מגרה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il