מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת גבינה אישית עם מערבולת ריבה

ובכן, מדובר כנראה בעוגת הגבינה הכי פשוטה שאפשר להכין בבית - והטעם? חבל על הזמן. לכל מי שעדיין לא נרשם לסדנת שבועות - הנה סדנה מצולמת קטנה, שלא תרגישו שהפסדתם

|תנובה| פורסם10:14
עוגת גבינה אישית עם מערבולת ריבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (12 מנות):

לבסיס:

  • 100 גרם ביסקוויטים פתי בר, טחונים לפירורים
  • 1/4 חבילה (50 גרם) חמאה, מומסת

למלית:

  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען 5%, מפוררת
  • 3 ביצים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס (100 גרם) ריבת פירות יער

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית קאפקייקס במנז'טים (עטרות נייר). אפשרות נוספת היא להכין את העוגות בתבניות אישיות חד פעמיות, כמו בתמונה.

2מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת לתערובת אחידה. מניחים כף של פירורים בכל מנז'ט ומהדקים היטב (אפשר באמצעות תחתית של כוס). מקפיאים 15 דקות.

מערבבים את הביסקוויטים והחמאהמערבבים את הביסקוויטים והחמאה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלמעבירים את הפירורים למנז'טיםמעבירים למנז'טים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

3מכינים את המלית ואופים: שמים את חומרי המלית למעט הריבה בקערה גדולה ומערבבים בעזרת מטרפה לתערובת חלקה. יוצקים את המלית על הבסיסים עד 3/4 גובה כל מנז'ט.

מערבבים את חומרי הבלילהמערבבים את חומרי הבלילה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלהמשך הערבוב של הבלילהעדיין לא מספיק חלק|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלהבלילה המוכנהזהו. הבלילה מוכנה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלהבלילה במנז'טיםהבלילה כבר במנז'טים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4מערבבים ריבה בקערית ומטפטפים ממנה בעזרת כפית 5-4 נקודות על תערובת הגבינה בכל עוגה. יוצרים מערבולות של ריבה וגבינה בעזרת קיסם או סכין.

הריבהמערבבים קצת את הריבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלמוסיפים את הריבהמטפטפים מעט מהריבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכליוצרים מערבולות בבלילהויוצרים מערבולת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלהעוגות בתנורוהיידה לתנור|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5אופים 20-18 דקות עד שהעוגות יציבות. מצננים.

_OBJ

6שומרים במקרר עד ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il