
גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתרמאפה שנראה כמו שדה פורח. תולשים את פרחי הברוקולי בידיים והם מושכים איתם את תערובת הגבינות הטעימהלימור תירוש|מחלבות גד| פורסם20/05/2015:39 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
המצרכים :לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
לתערובת גבינות וזיתים:
לציפוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1מפרקים את ראשי הברוקולי לתפרחות בינוניות כך שיישארו להם גבעולים באורך 7-5 ס"מ. מניחים בקערה, זורים מלח גס ויוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי. משהים ל-10 דקות, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב. 2מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית בחמאה. 3טורפים ביצים וחלב בקערה גדולה. מוסיפים קמח תופח, קליפת לימון מגוררת ותבלינים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קוואטרו פורמאג'י וזיתים ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית. 4מרכיבים את המנה: מעמידים את תפרחות הברוקולי בתערובת כשהגבעולים כלפי מעלה. בעזרת כפית מניחים גושי מסקרפונה בין התפרחות. מפזרים זעתר ופרוסות לימון. 5אופים כ-20 דקות עד שהבלילה מתייצבת. סוחטים מעל עגבניות (רק את הזרעים והמיץ) ומגישים מיד. * אפשר להרכיב את המנה כמה שעות מראש. שומרים במקרר ואופים סמוך להגשה. תגיות:ברוקולי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |