מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

גרבדלקס עם רוטב שמנת

פילה סלמון כבוש, מוגש עם רוטב מיוחד של שמנת חמוצה, חרדל, שמיר, לימון וחזרת

|מאסטר שף| פורסם12:15
גרבדלקס עם רוטב שמנת (צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף)
צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לדג:

  • 1 פילה סלמון טרי, שלם, נקי וללא עור
  • חצי צרור שמיר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מלח
  • 1 כף גרגירי שומר
  • 2-3 כוכבי אניס
  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 1 כף גרגירי פלפל אנגלי
  • חצי סלק מגורר

לרוטב השמנת:

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חריף עם גרגרים
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • כף רוטב חזרת (מעושן או לא מעושן)
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1קוצצים את השמיר.

2מערבבים בקערה את הסוכר והמלח.

3מניחים ניילון נצמד על תבנית או צלחת, ומפזרים עליו שכבה יפה מתערובת הסוכר והמלח ואת התבלינים (שומר, אניס, כוסברה ופלפל אנגלי).

4מניחים את הסלמון על הניילון הנצמד ומפזרים עליו את השמיר והסלק המגורד. מפזרים את שארית תערובת הסוכר והמלח מעל הדג.

5סוגרים את הניילון הנצמד מעל הדג ומניחים עליו משקולת או חפץ כבד. מניחים במקרר למשך הלילה.

6למחרת מסירים את הניילון ושוטפים את הדג במים קרים. מייבשים את הדג היטב במגבת.

7להגשה: פורסים את הדג לאורכו לפרוסות דקיקות, לכיוון הזנב.

8מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

9מגישים את הדג עם הרוטב לצד לחם שאור או כל לחם שחור אחר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il