
מאפים ממולאים גבינת שמנת ושקדים (ספוליאטלה)כיסוני בצק פריך במילוי מתוק של ממרח שקדים, גבינות, סולת ותפוזים מסוכריםפאולין שובל|מאסטר שף| פורסם02/05/1314:08 ![]() צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף |
המצרכים :למילוי הגבינה:
לבצק:
לממרח השקדים (פרנג'יפן):
אופן ההכנה:מילוי הגבינה: 1מרתיחים בסיר קטן כוס מים עם קורט מלח. 2מוסיפים את הסולת ומבשלים תוך ערבוב חזק, כמו פולנטה, בערך 3 דקות. מורידים מהאש. 3מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם הסוכר, הקינמון והתפוזים המסוכרים. 4מערבבים את תערובת הגבינה עם הסולת, מוסיפים את הביצה ותמצית התפוז ומערבבים שוב. משאירים בצד לצינון. הבצק: 1מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה וגרידת התפוז. 2בקערה אחרת מערבבים את הסוכר עם המים ועם החמאה. 3מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה והסוכר, ומעבדים לבצק. עובדים עם קצות האצבעות על מנת לקבל בצק הומוגני. 4מגלגלים את הבצק לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. ממרח השקדים: 1טורפים את החמאה במטרפה ידנית או במיקסר. 2מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לטרוף עוד כ-2 דקות. 3מוסיפים את הביצים אחת אחת. 4מוסיפים את אבקת השקדים והקמח. 5מאחדים את הכל ומניחים את התערובת בצד. הרכבת המנה: 1מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 3-4 מ''מ. 2בעזרת רינג חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר 10 ס''מ (כ-5 יחידות). 3מורחים במרכז כל עיגול את ממרח השקדים בעזרת כפית. 4מוסיפים 2-3 כפיות מילוי גבינה, וסוגרים לצורת חצי ירח. 5מסדרים את חצאי הירח בתבנית על נייר אפייה ומושחים בחלמון. 6אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25 דקות. 7מצננים, ומפזרים אבקת סוכר. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |