
קינוח תותים וקרם פטיסייר קרלועוגת שכבות קלילה להכנה, עם בישקוטים, קרם וניל ושוקולד לבן, תותים וריבת דובדבנים|תנובה| פורסם02/05/1310:47 ![]() צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור |
קרם פטיסייר מכינים מחלב ושמנת שעוברים בישול והסמכה עם קורנפלור. כאן קיצרנו את הדרך על ידי שימוש במעדן קרלו וניל. אפשר להכין עוגת שכבות אחת כמו בתמונה או 10 מנות אישיות בכלים בנפח 120 מ”ל. המצרכים (10 מנות):
לקרם:
לסירופ סוכר:
לפירות האדומים:
אופן ההכנה:1מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה. שומרים במקרר. 2שמים בקערה גביע קרלו אחד ושוקולד לבן ומחממים במיקרוגל עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את שאר גביעי הקרלו ומערבבים היטב. מקפלים את הקצפת לתערובת הקרלו ומעבירים לשקית זילוף. מעבירים למקרר לשעתיים לפני השימוש. 3מכינים את הסירופ: מביאים מים וסוכר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים ליקר ומצננים לטמפ’ החדר. 4מכינים את התותים: מעבירים את התותים לקערה ומוסיפים סוכר, וניל וחומץ בלסמי. מערבבים ומשהים ל-15 דקות עד שהתותים מפרישים נוזלים. מסננים את הנוזלים ומוסיפים אותם לסירופ הסוכר. 5מרכיבים את הקינוח: חוצים בישקוטים, טובלים בסירופ ומסדרים בכוסות ההגשה. מטפטפים מעל כפית ריבה. מפזרים מחצית מכמות השקדים ומזלפים קרם בגובה 3-2 ס”מ. מניחים שכבה של תותים ומזלפים שכבה נוספת מהקרם ומעליהם שכבה של בישקוטים ושקדים. מזלפים את יתרת הקרם ומשלימים עם התותים. 6מקררים כמה שעות לפני ההגשה. המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |