מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קיש זוקיני ומטבעות גבינת עזים

קיש פריך במילוי של זוקיני וגבינת עזים

|באדיבות מחלבות גד| פורסם21:14
קיש זוקיני ומטבעות גבינת עיזים (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1/2 חבילת בצק עלים מופשרת

  • 4 זוקיני ירוק, נקי, חתוך למקלות באורך 3 ס"מ
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 2/3 כוס פחות 1 כף (150 מ"ל) יוגורט עיזים 5%
  • 4 ביצים
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • חבילה (150 גרם) מטבעות גבינת עיזים, חצויים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את הזוקיני בתבנית מצופה נייר אפייה, מברישים בשמן זית ובוזקים במלח. אופים כ-20 דקות עד שהקישואים מזהיבים. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. בקערה בינונית מערבבים שמנת, יוגורט וביצים. מוסיפים כפית מלח ומעט פלפל ומערבבים.

2על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר התבנית בתוספת הדפנות בעובי ½ ס"מ. מעבירים לתבנית פאי משומנת ומהדקים. מסדרים את פרוסות הזוקיני ומטבעת הגבינה בתבנית ויוצקים את תערובת השמנת כך שתכסה כמעט לגמרי את הירקות. מעבירים לתנור ואופים כ-35-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב לגמרי ומלית השמנת מתייצבת.

* החומרים הם לתבנית פאי בקוטר 26-24 ס”מ או מלבנית 15X40 ס”מ.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il