אוכל
אוכל

ריבה מהירה ללא תוספת סוכר

בריבת התפוחים הזו אין תוספת של סוכר, היא מכילה 100 אחוז פרי – וטעימה כמו ריבה רגילה, ועוד מהסוג היוקרתי. הסוד פשוט מאוד, ונמצא בכל סופר. אז מה, נשקיע קצת בחברים לקראת השנה החדשה?

|mako אוכל| פורסם07:29
ריבת תפוחים ללא תוספת סוכר (צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל)
צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל
Rating:4.8143reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הסוד לריבה הזאת, שלא מוסיפים לה סוכר בכלל, הוא שימוש ברכז תפוחים טבעי (אפשר לרכוש בכל סופרמרקט), והתוצאה טעימה כמו כל ריבה אחרת ויותר, ללא ממתיקים מלאכותיים. הריבה שעשויה מפרי בלבד בריאה יותר מריבה עם סוכר, כי לרכז התפוחים הטבעי יש ערכים תזונתיים כמו תכולת פקטין וסיבים תזונתיים. בונוס נוסף: הריבה מוכנה תוך שעה.

רכז התפוחים הטבעי עשוי ממיץ תפוחים מרוכז מאוד, והוא נמכר בפחית שימורים גדולה או בבקבוק. לא מצאתם בסופר? בבתי טבע בטוח יש.

המצרכים :

  • 1 ק"ג תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 וחצי כוסות רכז תפוחים טבעי
  • קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.

מתכונים לראש השנה

2מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה (ברתיחה עדינה) תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי שהריבה לא תישרף. ממשיכים כך כשעה, עד לקבלת מרקם של ריבה (אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים). מתקבל קילו של ריבה.

3מוזגים את הריבה בעודה חמה ל-4 צנצנות בינוניות (אם עושים זאת לפני שהיא מתקררת אין צורך לעקר את הצנצנות).

** הריבה נשמרת במקרר כמה חודשים כל עוד מקפידים להכניס אליה רק כלים נקיים.

** אפשר ומומלץ לארוז את הריבה בצנצנות יפות ולחלק כמתנות לחג.

מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוגמטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה

לאינסטגרם שלמטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה

חג שמח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il