אוכל
אוכל

עוגת דבש לראש השנה

התבלינים בעוגה גורמים לה להיות מבושמת וריחנית

|לחמים| פורסם17:02
עוגת דבש למאפיית לחמים (צילום: רינת צדוק,  יחסי ציבור )
צילום: רינת צדוק, יחסי ציבור
Rating:4.650reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם ביצים (4 יח')

  • 4 גרם סודה לשתייה (כפית)
  • 350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)
  • 200 גרם סוכר (¼1 כוסות)
  • 160 מ"ל שמן (3/4 כוס)
  • 360 גרם דבש טהור (כוס)
  • 240 מ"ל מים רותחים (כוס)
  • 20 גרם קפה שחור/תה (כפית גדושה/תיון)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1/2 כפית הל
  • 80 גרם אגוזי-מלך קצוצים גס (3/4 כוס)

לקישוט:

  • אגוזי מלך קצוצים

  • פרוסות תפוח עץ

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-170 מעלות

1שמים במיקסר: ביצים, סוכר, דבש, ושמן ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.

2מערבבים קפה שחור עם מים רותחים.

3מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים (קמח, תבלינים, סודה לשתייה) ולסירוגין קפה שחור, ללא משקעים.

4מערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

5מוסיפים את האגוזים הקצוצים.

6מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית גדולה.

7מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות. אופים 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il