אוכל
אוכל

עוגת דבש בתאנים וסנגריה

מתכון לחג של רשת רולדין

|רולדין| פורסם13:36
עוגת דבש ולחם דבש של רולדין (צילום: דן לב, רולדין)
צילום: דן לב, רולדין
Rating:35reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לעוגה:

  • 150 גרם סוכר (4\3 כוס)

  • 230 גרם קמח (1+ 3\2 כוסות קמח)
  • 1 כפית שטוחה אבקת קקאו
  • 1 כף סודה לשתייה
  • 150 מ"ל שמן (4\3 כוס)
  • 4 כפות דבש
  • 2 ביצים XL
  • 4 כפות ריבת תות
  • 1 כפית שטוחה ציפורן
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 120 מ"ל מים (2\1 כוס מים )

לתאנים בסנגריה:

  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)

  • 150 מ"ל יין אדום (3/4 כוס)
  • 50 מ"ל מים (3 כפות)
  • 1 כפית גרדת קליפת לימון
  • 1 כפית גרדת קליפת תפוז
  • 60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
  • 120 מ"ל מיץ לימון (1/2 כוס)
  • קורט קינמון
  • קורט ציפורן
  • 200 גרם תאנים מיובשות קצוות (1 + 1/4 כוס)

אופן ההכנה:

1הכנת התאנים בסנגריה: מכניסים את כל המצרכים לסיר עד לרתיחה.

2מצננים בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר ללילה שלם. מסננים.

3הכנת העוגה: מחממים את התנור ל-165 מעלות.

4מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.

5מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה. טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.

6מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב.

7יוצקים לתבנית. מניחים מעל את התאנים בסנגריה ואופים במשך 45-50 דקות.

8מצננים כ-30 דקות ומורחים מעל שכבה דקה של דבש. מצננים כ-15 דקות נוספות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il