אוכל
אוכל
אוזני המן ללא סוכר

אוזני המן פריכות במילוי פרג

מתכון לאוזני המן במילוי מסורתי. קיימת גם גרסת פרווה צריך רק להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה‬

אוזני המן פרג (צילום: ChameleonsEye, ShutterStock)
צילום: ChameleonsEye, ShutterStock
Rating:4.486reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

לבצק:

  • 3 כוסות קמח תופח, מנופה
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה
  • 2 חלמונים (או 1 ביצה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום

למלית:

  • רבע כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות דבש או סילאן
  • 2 כפות ממרח תמרים
  • 2 כוסות גרגירי פרג טחונים
  • חצי כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
  • 1 כף תמצית וניל

לפיזור בסוף:

  • חצי כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1הבצק: לשים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.

2המלית: מחממים בסיר תוך כדי בחישה חלב, חמאה וסוכר. מוסיפים פרג ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזל נספג.

3מוסיפים דבש, ממרח תמרים, אגוזי מלך ותמצית וניל. מערבבים היטב ומצננים.

4מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

עוד מתכונים לאוזני המן

כל המתכונים לפורים

5מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

6מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il