1רוחצים היטב את תפוחי האדמה (עם הקליפה), שמים בסיר ומכסים אותם במים. מוסיפים כפית מלח. מבשלים על אש בינונית עד שאפשר לנעוץ בהם מזלג. מסננים מיד ומצננים. מסירים את הקליפה, מעבירים לקערה ומועכים בגסות.
2חולטים את התרד במים רותחים כ-3 דקות. מעבירים למים קרים לדקה, מסננים, סוחטים וקוצצים גס.
3מטגנים את הבצל הקצוץ עם כף שמן עד לריכוך. מוסיפים את התרד הקצוץ, מערבבים כדקה ומעבירים לקערה עם תפוחי האדמה.
4מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים (העיסה תהיה רכה, ובשלב הזה אתם יכולים להוסיף גבינה מגוררת אם תרצו).
5יוצרים כדורים גדולים מהתערובת (הם יהיו רכים, לא להיבהל, זה כיף). טובלים את הכדורים בקמח מצה, מועכים אותם קלות ומטגנים עד שמזהיבים משני הצדדים. אפשר גם לאפות: מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25 דקות או עד שהן מזהיבות.
>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס