אוכל
אוכל

קציצות תפוחי אדמה ותרד

תפוחי אדמה מככבים אצל כולנו באופן קבוע לאורך כל החג, ותמיד נשארים כמה בודדים שלא מצאו מענה הולם. מירב גביש מהבלוג גבישס ממליצה לשדך להם תרד או מנגולד כדי ליצור מהם קציצות נהדרות וכשרות לפסח

|גבישס, בלוג אוכל| פורסם07:41
קציצות תפוחי אדמה ותרד (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל
Rating:4.238reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (24 מנות):

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • חצי ק״"ג תרד שטוף היטב או עלי מנגולד שטופים היטב ללא הגבעול
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • כפית גדושה של חרדל
  • 1 כף מלח שטוחה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • שמן לטיגון
  • קמח מצה לציפוי או קמח מצה טחון דק דק

אופן ההכנה:

1רוחצים היטב את תפוחי האדמה (עם הקליפה), שמים בסיר ומכסים אותם במים. מוסיפים כפית מלח. מבשלים על אש בינונית עד שאפשר לנעוץ בהם מזלג. מסננים מיד ומצננים. מסירים את הקליפה, מעבירים לקערה ומועכים בגסות.

2חולטים את התרד במים רותחים כ-3 דקות. מעבירים למים קרים לדקה, מסננים, סוחטים וקוצצים גס.

3מטגנים את הבצל הקצוץ עם כף שמן עד לריכוך. מוסיפים את התרד הקצוץ, מערבבים כדקה ומעבירים לקערה עם תפוחי האדמה.

4מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים (העיסה תהיה רכה, ובשלב הזה אתם יכולים להוסיף גבינה מגוררת אם תרצו).

5יוצרים כדורים גדולים מהתערובת (הם יהיו רכים, לא להיבהל, זה כיף). טובלים את הכדורים בקמח מצה, מועכים אותם קלות ומטגנים עד שמזהיבים משני הצדדים. אפשר גם לאפות: מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25 דקות או עד שהן מזהיבות.

>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il