אוכל
אוכל

עוגת אפרסקים בחושה

העוגה הזאת כל כך טעימה, שאפילו לא תשימו לב שחיסלתם אותה לבד. מאחר וזו לא עונת האפרסקים, נשתמש באפרסקים משומרים

|mako אוכל| פורסם08:57
עוגת אפרסקים בחושה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.839reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • 6 ביצים
  • 200 גרם קמח תופח (כשר לפסח)
  • 1 שקית אבקת אפייה (כשרה לפסח)
  • 820 גרם (קופסה גדולה) פלחי אפרסקים בסירופ
  • 3 כפות סוכר חום לפיזור לפני האפייה

אופן ההכנה:

1במיקסר ובמהירות בינונית מקציפים את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת. 2. מוסיפים כוס אחת מסירופ האפסקים שבקופסה, ומורידים את המהירות למינימום. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לערבול נוסף, עד שהם נטמעים בתערבות. 3. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה (משומנת, בקוטר 26 ס"מ) ומסדרים מעל את פלחי האפרסקים אחד ליד השני.

4מפזרים את הסוכר החום מלמעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 55-60 דקות, עד שהאפרסקים מזהיבים. לקראת סוף האפייה בודקים את העוגה עם סכין או קיסם, שצריך לצאת לח.

* הכלים באדיבות ב. א. גרף יעוץ וסחר בע״מ. רחוב זבולון 28 תל אביב

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בסט סירים חדש? לחצו כאן ושלחו לנו מתכון מנצח לפסח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il