אוכל
אוכל

קינוחים אישיים של קוקוס ונוגט בציפוי שוקולד

אתם עמוק בחול המועד אבל נגמרו לכם הרעיונות לקינוחים כשל"פים? קבלו קינוח שהוא גם מרשים, גם טעים וגם מתאים בול למימונה שמעבר לפינה - כיפות קוקוס ושקדים ממולאות בנוגט ומצופות בשוקולד

|mako אוכל| פורסם08:58
קינוחים אישיים של קוקוס ושקדים עם מלית נוגט בציפוי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.454reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • 3/4 כוס סוכר
  • 50 גרם מרגרינה מומסת
  • 3/4 כוס קרם קוקוס
  • כפית תמצית וניל
  • 250 גרם קוקוס טחון
  • 50 גרם שקדים קלופים טחונים
  • חצי כוס ממרח נוגט (להשיג בחנויות מתמחות לצרכי אפייה)
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • כפית ליקר שוקולד (מומלץ אך לא חובה)
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 4 כפות קוקוס קלוי לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1בסיר רחב מניחים את הסוכר, המרגרינה, קרם הקוקוס והווניל, ומחממים עד להמסה של הסוכר. מסירים מהאש ומוסיפים את הקוקוס והשקדים הטחונים. מערבבים היטב עד שמתקבלת מסה רכה אך לא רטובה. במקרה הצורך ניתן להוסיף עוד 3 כפות קוקוס טחון.

2משמנים בעזרת ספריי שמן תבנית שקעים של 12 יחידות או תבנית של שקעים קטנים של 24 יחידות, ממלאים כל שקע עד מחצית גובהו בתערובת הקוקוס, מניחים במרכז כל שקע חצי כפית או רבע כפית (תלוי בגודל התבנית) של ממרח נוגט ומעבירים למקפיא ל-15 דקות.

3מוציאים מהמקפיא וממלאים את שאר השקע בקוקוס, מעבירים בחזרה למקפיא לכחצי שעה.

4ממיסים את השוקולד המריר ומערבבים עם השמן. מצפים את החטיפים בשוקולד ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר.

>> בשבוע שעבר הכנו פאי גבינה כשר לפסח

>> בקרו בבלוג של אינס שילת -תיק אוכל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il