1המצות המקורמלות: מכיניםקרמלמהסוכר - שמים מחצית מכמות הסוכר במחבת על להבה בינונית, מנערים קלות את המחבת עד שהסוכר מתחיל להינמס, מוסיפים את שארית הסוכר וממשיכים על חום בינוני-נמוך לנער את המחבת עד שכל הסוכר נוזלי ומתקבל גוון זהוב וקרמלי. מסירים מהאש ומפזרים שבבי מצה על הקרמל ובעזרת כף עץ מערבבים את כל שבבי המצה עד שהם נעטפים בקרמל. מניחים על נייר אפייה או משטח סיליקון לצינון.
2להכנת המוס: מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים בהדרגה את החלמונים, השוקולד שהמסנו, ואת אבקת הנוגט.
3בקערה נפרדת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ובתנועותקיפולעדינות ובהדרגה, מאחדים בין תערובת השוקולד והחלמונים והקצפת למוס אחיד. 4. מעבירים את התערובת המאוחדתלשק זילוףומזלפים את המוס לתבנית שקעים מסיליקון, בצורת חצי כדור. מעבירים למקפיא למשך 3 שעות.
5אחרי ההקפאה, מחלצים בעדינות את המוס מהתבנית, ומצפים את הכיפות החצי קפואות בשבבי המצות המקורמלות. מעבירים חזרה למקפיא בתוך כלי אטום כדי שהמוס יתייצב יותר כששבבי המצות מצפים אותו.
6ניתן לשמור במקפיא עד שעה לפני ההגשה ובעת ההגשה לזלף מעט שוקולד חם מומס או לחילופין לקשט עם פירות העונה.