אוכל
אוכל

אגסים ביין מוסקט מתקתק

אגסים עסיסיים שוחים ביין מתוק עם נגיעת וניל. קינוח קל, מהיר, ובעיקר נוח להגשה אחרי כל ארוחה- חלבית או בשרית

אגסים ביין (צילום: דודו קורן סטודיו לצילום ,  יחסי ציבור )
צילום: דודו קורן סטודיו לצילום , יחסי ציבור
Rating:4.613reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 6 אגסים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 מקל וניל או 3 שקיות סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
  • 1 בקבוק יין מוסקט
  • 1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר חום
  • 1 כף סילאן
  • 3-2 רצועות דקיקות של קליפת תפוז
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

לעיטור:

  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים, קלויים קלות

אופן ההכנה:

1קולפים את האגסים ושומרים על הגבעולים. חותכים פרוסה בבסיס כל אגס כדי שיוכלו לעמוד יציב.

2משרים את האגסים לכמה דקות במים עם מיץ הלימון.

3חוצים את מקל הווניל לשניים ומוציאים בכפית את הגרגרים. מעבירים את האגסים לסיר רחב ומוסיפים את התרמיל והגרגרים (או את סוכר הווניל או תמצית הווניל).

4מוסיפים את יין המוסקט, הסוכר, הסילאן, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשיל 5-7 דקות. מדי פעם מרטיבים את האגסים ברוטב היין.

5מעבירים את האגסים והרוטב לכלי חסין אש. ממשיכים לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות. רצוי להרטיב את האגסים במהלך האפייה.

6מגישים פושר, עם כדור סורבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il