
אגסים ביין מוסקט מתקתקאגסים עסיסיים שוחים ביין מתוק עם נגיעת וניל. קינוח קל, מהיר, ובעיקר נוח להגשה אחרי כל ארוחה- חלבית או בשרית![]() צילום: דודו קורן סטודיו לצילום , יחסי ציבור |
המצרכים (6 מנות):
לעיטור:
אופן ההכנה:1קולפים את האגסים ושומרים על הגבעולים. חותכים פרוסה בבסיס כל אגס כדי שיוכלו לעמוד יציב. 2משרים את האגסים לכמה דקות במים עם מיץ הלימון. 3חוצים את מקל הווניל לשניים ומוציאים בכפית את הגרגרים. מעבירים את האגסים לסיר רחב ומוסיפים את התרמיל והגרגרים (או את סוכר הווניל או תמצית הווניל). 4מוסיפים את יין המוסקט, הסוכר, הסילאן, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשיל 5-7 דקות. מדי פעם מרטיבים את האגסים ברוטב היין. 5מעבירים את האגסים והרוטב לכלי חסין אש. ממשיכים לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות. רצוי להרטיב את האגסים במהלך האפייה. 6מגישים פושר, עם כדור סורבה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |