סלט תפוחי אדמה - רמי שני

מרכיבים - 

לסלט:

4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של סנטימטר

2 גזרים (לא קלופים), חתוכים לקוביות של סנטימטר

חצי כוס אפונה

3 ביצים קשות

למיונז:

1 חלמון ביצה

1 כף חרדל דיז'ון חלק

1 כף חומץ יין אדום

1 שן שום, כתושה

חצי כפית מלח

200 מ"ל שמן קנולה

לפסטו שמיר:

חצי צרור שמיר

1 פלפל צ'ילי אדום

1 שן שום

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך. מסננים. את האפונה חולטים 2 דקות במים רותחים.

2 .מקלפים את הביצים הקשות ופורסים דק.

3. מכינים מיונז: טורפים במיקסר את כל המרכיבים חוץ מהשמן. מוסיפים את השמן לאט לאט, עד לקבלת המרקם שרוצים. מתקנים תיבול.

4. מכינים פסטו שמיר: כותשים במכתש ועלי את כל המרכיבים חוץ משמן הזית. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.

5. מניחים 3 כפות של הסלט במרכז הצלחת (מומלץ להגיש לצד דג מלוח ובצל חי חתוך לרצועות).

סלט תפוחי אדמה רמי שני  (צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12)
צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12

מקלובה פרגיות - נסרין יוסף

המרכיבים:

1 קילו אורז עגול

חצי קילו כנפיים משחימים בתנור

1 בצל, קצוץ

2 גזרים, קצוצים

חצי סלרי אמריקאי, קצוץ

מלח

פלפל שחור

1 ראש כרובית, מחולק לפרחים

3 חצילים, חתוכים לקוביות

שמן לטיגון עמוק

1 קילו פרגיות, נקיות משומן

ציר עוף או ירקות, מסונן

תערובת של אגוז מוסקט, פלפל אנגלי טחון ובהרט

אופן ההכנה:

1. משחימים את הכנפיים בתנור.

2. מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי. מוסיפים את הכנפיים ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

3. מטגנים חצילים וכרובית בשמן עמוק.

4. מסדרים את הסיר: מסדרים את הפרגיות, ועליהן כרובית וחצילים. מוסיפים את האורז.

5. מוסיפים ציר עד גובה של 2 אצבעות מעל האורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות. מניחים לכמה דקות.

6. הופכים את המקלובה על מגש ומפזרים מלמעלה את תערובת התבלינים.

מקלובה פרגיות נסרין  (צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12)
צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12

עטאייף במילוי חרוסת - רמי דוידיאן

המרכיבים:

לחרוסת:

100 גרם אגוזי מלך

50 גרם שקדים

50 גרם בוטנים

50 גרם שומשום לבן

50 גרם שומשום מלא

100 גרם תמרים טחונים

50 מ"ל תירוש

לעטאייף:

1 כוס קמח כוסמת

1 כוס מים

2 ביצים

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

30 מ"ל שמן

לסירופ:

2 תפוחי גרני סמית

700 גרם סוכר

700 גרם מים

2 מקלות קינמון

2 כוכבי אניס

5 פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1. קולים במחבת (בזהירות של יישרף) אגוזים, שקדים, בוטנים ושומשום לבן.

2. טוחנים במכתש ועלי או בבלנדר.

3. מערבבים עם שומשום מלא, תמרים ותירוש.

4. לעטאייף: מערבבים את כל המרכיבים במטריפה. מניחים בצד לחצי שעה.

5. יוצקים בשכבה לא עבה מדי למחבת משומנת קלות ומטגנים מצד אחד בלבד.

6. ממלאים בחרוסת וסוגרים לצורת חצי ירח. 

6. לסירופ: מבשלים את כל המרכיבים עד שהתפוח נעשה מעט שקוף והסירופ מסמיך מעט.

7. מניחים עטאייף בצלחת ומוזגים מעליו את הסירופ עם חתיכות פרי ותבלינים.

עטאייף חרוסת רמי דוידיאן  (צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12)
צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12