מרק עוף של דני מירן

מרכיבים: 

למרק:

200 גרם כנפיים

2 עצמות מח בקר

200 גרם גרון הודו

3 בצלים

3 גזרים

ראש סלרי גדול

1-2 גבעולי סלרי

לקניידלך:

240 גרם קמח מצה

280 מ"ל מי סודה

3 ביצים

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

לבישול הקניידלך:

חצי כפית אבקת מרק עוף

כף מלח

אופן הכנה:

1. צולים את העוף ועצמות המח בתנור כחצי שעה ב-220 מעלות עד להשחמה

2. קוצצים גס את הירקות, מחממים שמן בסיר ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את העוף והעצמות, מלח, פלפל ומכסים במים.

3. מבשלים כשעה ומסננים.

4. מכינים את הקניידלך: מערבבים את כל המרכיבים, מגלגלים לכדורים בגודל הרצוי.

5. מרתיחים מים עם מלח ואבקת מרק עוף ומבשלים את הקניידלך כרבע שעה.

6. מסננים את הקניידלך, מעבירים לסיר מרק העוף ומבשלים 20 דקות נוספות.

מבשלים עם גיבורים דני מירן  (צילום: קשת 12)
צילום: קשת 12

דגים של רחל אדרי

מרכיבים: 

6 נתחי דג טונה לא עבים

1/2 כוס שמן קנולה

כף פפריקה מתוקה

כפית מחוקה כורכום

מלח לפי הטעם

גמבה אדומה

3 פלפלים אדומים חריפים

צרור כוסברה קצוצה

10-12 שיני שום

כוס פול ירוק קפוא

כף לימון כבוש

אופן הכנה:

1. משרים את נתחי הדג הקצת מלח ומיץ לימון.

2. מחממים שמן במחבת ומוסיפים את התבלינים היבשים. מערבבים היטב ומניחים לשמן להיצבע באדום עז.

3. פורסים את הגמבה והפלפל החריף לרצועות ומוסיפים לסיר.

4. מוסיפים את שיני השום והכוסברה הקצוצה.

5. מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-6 דקות.

6. מנקים את הדגים מהמשרה, מכניסים לסיר ומבשלים 20 דקות.

7. אחרי 20 דקות של בישול מוסיפים לסיר את הפולים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות. 

8. פותחים קצת פפריקה ומרק עוף בתוך כפית שמן, מוסיפים לסיר יחד עם לימון כבוש ומבשלים לעוד כמה דקות. 

מבשלים עם גיבורים רחל אדרי  (צילום: קשת 12)
צילום: קשת 12

שטרודל של יניב אוחנה

מרכיבים: 

6 תפוחי עץ פינק ליידי

50 גרם אגוזי מלך

50 גרם צימוקים

2 כפות רום

כפית קינמון

4 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 דף בצק עלים כשר לפסח

1 ביצה טרופה

להגשה:

אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מקלפים את התפוחים, חותכים לריבועים ומניחים להשרייה במים ומיץ לימון.

3. משרים את הצימוקים ברום.

4. מאדים ומקרמלים את קוביות התפוחים במחבת עם מעט שמן (קנולה) ומוסיפים צימוקים, סוכר וסוכר וניל.

4. מסירים מהאש ומניחים לקירור.

5. קוצצים אגוזי מלך ומערבבים עם התפוחים.

6. מניחים את תערובת התפוחים והאגוזים במרכזו של דף בצק עלים כשר לפסח ומשאירים שולי בצק כ-5 ס"מ.

7. בעזרת סכין חורצים את שולי הבצק לרצועות ומקפלים פנימה לצורת שטרודל.

8. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות עד השחמה.

9. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מבשלים עם גיבורים יניב אוחנה  (צילום: קשת 12)
צילום: קשת 12