אחת הגאוות שלנו ב"אוכל טוב" היא מתכונאים שהחלו את דרכם אצלנו במדור, ואז התפוצצו והפכו לכוכבי אוכל שהמתכונים שלהם מככבים כמעט בכל בית בישראל. אחד כזה הוא רון יוחננוב – שזכה אצלנו לכינוי אשף המטבח עוד הרבה לפני שמישהו פה התחיל לחלום על שווארמות בתבניות אינגליש קייק. עכשיו יוצא הספר הראשון של רון, ואין מה לומר, אנחנו פשוט גאים פצצות.

כל המתכונים לפסח

קבלו שלושה סלטים מתוך הספר - היישר מכאן לסדר פסח שלכם.

סלט עגבניות טריות ומבושלות

תתכוננו להיות מופתעים: שילוב העגבניות הטריות והאפויות (עם שיני שום שלמות!), הצנוברים הפריכים והרוטב הארומטי יוצר סלט נדיר. קשה להאמין שלריכוז טעמים מושלם כל כך אחראי ירק מרכזי אחד: עגבניות!

המרכיבים (4 מנות):
3 סלסילות (750 גרם) עגבניות שרי, חצויות
חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית
8 שיני שום שלמות
1 ענף תימין, חתוך גס
מלח ים
פלפל שחור
2 כפות חומץ בלסמי
חצי כוס (50 גרם) צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1. מחממים את תנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2. שמים בקערה מחצית מהעגבניות. מוסיפים את שמן הזית, שיני השום והתימין, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מעבירים לתבנית.

3. אופים כ-20 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות.

4. מעבירים את העגבניות, ללא הנוזלים שבתבנית, לכלי אחסון. קולפים וקוצצים את שיני השום האפויות, ומוסיפים לקופסת העגבניות. מצננים במקרר שעה.

5. מנקזים את הנוזלים מהתבנית לצנצנת או לקערית נפרדת ושומרים בצד עד השימוש.

6. הרכבת הסלט: שמים בקערה בינונית את העגבניות הטריות, העגבניות האפויות, השום הקצוץ והנוזלים שנקוו בתבנית. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מפזרים את הצנוברים. מגישים.

סלט גזר, רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב")
סלט גזר, רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

סלט גזר בוכרי

חרפרפף, חמצמץ, קריספי - כל מה שאוהבים בסלט אחד! את הגזר חותכים דק בעזרת מנדולינה, או פשוט קונים שקית של גזר חתוך לסלט בסופר. אל תוותרו על מעט הסוכר שבמתכון (הוא סותר את החריפות ובאמת הופך את כל הסיפור למשמח), וגם לא על זרעי הכוסברה - אפשר להשיג בחנויות התבלינים. התוצאה היא סלט גזר משגע, בדיוק כמו במסעדות הבוכריות הטעימות או במסעדות על האש. אני מכין אותו בבית בכל הזדמנות.

המרכיבים (4-3 מנות):
10 גזרים (כ-400 גרם), קלופים וחתוכים לגפרורים דקים
חצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
5 שיני שום, קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 כפית פלפל צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק
1 כפית זרעי כוסברה, כתושים (אם רוצים)
מיץ מלימון אחד
3 כפות חומץ רגיל או חומץ תפוחים
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה בינונית את כל מרכיבי הסלט ומערבבים.

2. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מגישים.

סלט סלק, רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב")
סלט סלק, רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

סלט סלק טורקי

שדרוג לסלט הסלק שכולנו אוהבים, עם מרכיבים מהמטבח הטורקי: רכז רימונים, שמעניק חמיצות מתקתקה ומשגעת, ופיסטוקים שתורמים למרקם הפריך. מי שאוהב את הסלט שלו חמוץ יותר יכול להוסיף גם מיץ לימון, שמעניק למנה רובד נוסף של רעננות.

המרכיבים (4-3 מנות):
4-3 סלקים, קלופים ומבושלים (או סלקים בוואקום)
4 שיני שום, כתושות
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
2 כפות שמן
2 כפות רכז רימונים
2-1 כפות סילאן
1 כפית כמון
חצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות לימון (אם רוצים)
מלח
פלפל שחור

לעיטור:
50 גרם פיסטוקים גרוסים

אופן ההכנה:

1. חותכים את הסלקים לקוביות ומניחים בקערה.

2. מוסיפים את השום, הבצל הירוק, השמן, רכז הרימונים, הסילאן, הכמון והפטרוזיליה או הכוסברה, ואם רוצים גם את הלימון, ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.

3. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב", כריכת הספר (צילום: נמרוד סונדרס, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב")
"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב", כריכת הספר | צילום: נמרוד סונדרס, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

כל המתכונים מתוך "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". 139 שקלים (במבצע: 99 שקלים). לרכישת הספר