כבש עם פירות יבשים (צילום: שי שרף, גורמה בפיתה)
כבש עם פירות יבשים | צילום: שי שרף, גורמה בפיתה
כבש עם פירות יבשים

תבשיל עשיר שייטרף מהר ויציף את הבית בניחוחות מדהימים. המתכון של סמדי בומבה.

מצרכים לטנזיה:
קילו וחצי צלעות בשר כבש
2 ק"ג בצל פרוס לפרוסות דקות
 200 גר' צימוקים
 250 גר' שזיפים (ללא חרצנים)
 2 כפות שמן
כפית קינמון
1/8 כפית ג'ינג'ר
1 כפית סוכר
1/4  כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4  כפית מלח
1/4 כוס מים

לאורז:
כוס וחצי אורז
3 כוסות מים רותחים
פלפל לבן, מלח, שמן
200 גר' שקדים קלופים

אופן ההכנה:
הבשר:
1. מחממים מחבת גריל, מטגנים את הבשר עד לסגירה ומעבירים לקערה.
2. במחבת נפרדת מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.  
3.מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים במעט קינמון.
4. מעבירים חצי מהכמות לסיר, מעל מניחים את הצלעות, מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים את תערובת הבצל שנותרה.
5.מוסיפים ג'ינג'ר, סוכר, אגוז מוסקט, מלח ורבע כוס מים. מרתיחים ומבשלים על להבה קטנה במשך שעתיים

 האורז:
1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים קלות את האורז, מוסיפים את התבלינים ואת המים הרותחים. מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות.
2. במחבת מטגנים קלות את השקדים.
3. שמים את האורז המוכן בכלי הגשה ומפזרים מעל את השקדים הקלופים.

לגרסת ההדפסה של המתכון: כבש עם פירות יבשים

בשר עם שעועית ירוקה (צילום: שי שרף, גורמה בפיתה)
בשר עם שעועית ירוקה | צילום: שי שרף, גורמה בפיתה
תבשיל בשר עם שעועית ירוקה

תבשיל ארומטי וקל להכנה, המורכב מחומרים פשוטים ובסיסיים המצויים בכל בית. המתכון של אינה קראבצקי.

מרכיבים (8 מנות)
600 גרם כתף מספר 5, חתוך לקוביות ושטוף במים חמים
2 בצלים פרוסים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כוס וחצי שעועית ירוקה חלוטה
3 שיני שום פרוסים
2 כפות רסק עגבניות
כפית פלפל אנגלי
2 כוסות מים רותחים
מלח
שמן

אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר עם מעט שמן שחומם מראש את השום והבצל עד להזהבה.
2. במחבת נפרדת מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה קלה ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים.
4. מתבלים במלח ופלפל אנגלי.
5. מוסיפים את רסק העגבניות, מים רותחים ומערבבים.
6. מוסיפים את השעועית הירוקה ותפוחי האדמה ומבשלים כשעה וחצי.

לגרסת ההדפסה של המתכון: תבשיל בשר עם שעועית ירוקה

>>רוצים את מתכוני גורמה בפיתה אצלכם בנייד?