לביבות ברוטב שמנת חמוצה (צילום: רועי ברקוביץ')
לביבות ברוטב שמנת חמוצה עם עירית ושום | צילום: רועי ברקוביץ'
לביבות ברוטב שמנת חמוצה עם עירית ושום

פעמיים מכל ירק - וקיבלתם לביבות מפנקות וטעימות במיוחד. ויש גם רוטב משגע

מרכיבים
2 גזר
2 בצל
2 קישוא
2 תפוח אדמה
2 ביצים
2 שיני שום
2 כפות קמח
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
שמן
    
 
לרוטב
2 גביעים שמנת חמוצה
זר עירית קצוצה
3 שיני שום כתושות
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מגוררים את הגזרים, הבצלים, הקישואים, תפוחי האדמה ושיני השום לקערה.
2. סוחטים את הנוזלים של הירקות, מוסיפים קמח, גבינה וביצים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצרים לביבות.
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להשחמה. סופגים בנייר סופג ומגישים.
אפשר גם לאפות את הבלילה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה.
 
לרוטב:
1. מערבבים את השמנת עם העירית, השום, המלח והפלפל ומגישים ליד הלביבות.

לגרסת ההדפסה של המתכון: לביבות ברוטב שמנת חמוצה עם עירית ושום

ביצה מקושקשת עטופה בסלמון (צילום: רועי ברקוביץ')
ביצה מקושקשת עטופה בסלמון מעושן | צילום: רועי ברקוביץ'
ביצה מקושקשת עטופה בסלמון מעושן


מנה יפהפייה וטעימה להפליא. בואו ללמוד איך משדרגים כל מקושקשת והופכים אותה למנת גורמה

8 פרוסות סלמון מעושן באיכות טובה חתוך דק
2 כפות קוויאר
6 ביצים
2 כפות סודה
חבילת עירית חתוכה לאורך של 2 ס"מ
כף חמאה
מלח
פלפל
4 פרוסות לחם קלוי
    
הולנדייז
360 גרם חמאה לא מלוחה
2 חלמוני ביצה
מיץ מחצי לימון
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מים רותחים

אופן ההכנה
1. מניחים ניילון נצמד בתוך כל אחד מכלי הסופלה.
2. מסדרים את פרוסות הסלמון המעושן, כך שחלק ממנו נשפך מעל השוליים.
3. בקערה מערבבים את הביצים עם הסודה המלח, הפלפל והעירית.
4. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הביצים תוך כדי ערבוב בכף עץ, ליצירת ביצה מקושקשת.
5. ממלאים את כלי הסלמון בביצה מקושקשת ומקפלים את קצבות הסלמון מעל.
6. חורצים עיגולים מהטוסט והופכים על כל טוסט את הסלמון הממולא, כך שהסגירה היא על הלחם הקלוי.
 
אופן הכנת הרוטב:
1. טורפים בקערה את החלמונים עם מיץ הלימון.
2. מעבירים את התערובת לקלחת ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין.
3. ברגע שהתערובת מסמיכה מכבים את האש וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים בהדרגה חמאה מומסת תוך כדי ערבוב.
5. כשהרוטב מוכן מוסיפים מלח ופלפל.
 
הגשה: את מגדלי הסלמון מקשטים במעט קוויאר ועירית, מעל מוזגים מרוטב ההולנדייז ומגישים לצד סלט עלי בייבי ברוטב ויניגרט.

לגרסת ההדפסה של המתכון: ביצה מקושקשת עטופה בסלמון מעושן

>>רוצים את מתכוני גורמה בפיתה אצלכם בנייד?