מנת הסושי של איציק הראל (צילום: שי שטרן)
מנת הסושי של איציק הראל | צילום: שי שטרן
סושי

אחר שמתגברים על החשש הראשוני, מגלים שזה ממש לא מסובך להכין סושי! כל מה שצריכים זה קצת תעוזה ואת המתכון הבא של איציק הראל.

מרכיבים (20 מנות):
לאורז
3 כוסות אורז עגול
3-4 כוסות מים
1/3 כוס חומץ אורז
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
לסושי
200 גרם סלמון טרי (ללא עור) חתוך לרצועות  
עור סלמון עשוי (מכניסים את העור לסיר עם שמן למשך חצי דקה ומוציאים)
נתח טונה אדומה טרייה חתוכה לרצועות
1 אבוקדו חתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים)
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
אצות נורי
שומשום שחור
דלעת כבושה (יפנית)
בצל ירוק חתוך לרצועות

אופן ההכנה:
אופן הכנת האורז:
1. שוטפים ומסננים היטב את האורז.
2.שמים את האורז בסיר מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה בסיר סגור עד להכנה (כ15 דקות). לאחר שהאורז מוכן מסירים את המכסה ומכסים במגבת למשך 10 דקות.
3. בינתיים, מכינים חומץ סושי. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח וממיסים על אש נמוכה. לא להביא לרתיחה.
4. את האורז החם מעבירים לתוך קערת עץ. מפזרים את תערובת החומץ על האורז. מקפלים את האורז על ידי מרית אורז במהירות ובעדינות. יש להיזהר לא לשבור את האורז. לצנן ולהסיר לחות על ידי כיסוי במגבת.
אופן הכנת הסושי:
1. מניחים אצה על מחצלת לגלגול סושי כשהצד המחוספס כלפי מעלה, מכסים בשכבה של אורז. מניחים את חומרי המילוי בחלק הקרוב אליכם, ומגלגלים בעזרת המחצלת. מרטיבים את קצה האצה בטיפה מים וסוגרים את הרול.
2. מגישים בתוספת ג'ינג'ר, וואסבי וסויה.

לגרסת ההדפסה של המתכון: סושי

 

עלי סלק עם אורז ובצל (צילום: שי שרף, גורמה בפיתה)
עלי מנגולד ממולאים באורז ובשר טחון | צילום: שי שרף, גורמה בפיתה
עלי מנגולד ממולאים באורז ובשר טחון

חרי שמילאתם פלפלים, עגבניות ובצלים הגיע תורם של עלי המנגולד! בואו ללמוד מסמדי בומבה איך עושים סיר ממולאים שיגרוף אין ספור מחמאות.

מרכיבים (15 מנות):
לאורז
כוס וחצי אורז
2 כוסות מים
מעט מלח
1כפית שמן
לתערובת הבשר
200 גרם בשר טחון
1 בצל קטן מגורר
1חצי חבילה כוסברה קצוצה דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון
1 כף אריסה
מלח
 
שאר המצרכים:
1 חבילה עלי סלק (מנגולד)
חצי לימון מקולף ופרוס לפרוסות דקות
1 ראש שום קלוף
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
1 כף מרק עוף
2 כפות שמן
1 כף אריסה

אופן ההכנה:
1. מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים.
2. מערבבים את כל מרכיבי התערובת לכדי תערובת אחידה ומתבלים.
3. מערבבים את האורז עם תערובת הבשר.
4. חותכים לאורך את עלי הסלק לרצועות (את העלים שלא נחתכו יפה מניחים בסיר).
5. מניחים בסיר את הסלק שלא ניתן לגלגול, מפזרים את שיני השום כשהם חתוכים לחצי ומניחים את פרוסות הלימון.
6. מתבלים בכפית פפריקה, חצי כפית כמון, 1 כף מרק עוף, 1 כף אריסה, 2 כפות שמן.
7. ממלאים מים עד אמצע הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
8. מתחילים במלאכת הגלגול: מניחים מהתערובת על קצהו של עלה הסלק ועוטפים לצורת משולש. את הקצה הנותר מקבעים בקפל קיים.
9. מסדרים את עלי הסלק הממולאים בתוך הסיר אחד ליד השני ומבשלים בין חצי שעה ל-45 דקות.

לגרסת ההדפסה של המתכון: עלי מנגולד ממולאים באורז ובשר טחון

>>רוצים את מתכוני גורמה בפיתה אצלכם בנייד?