אין תמונה
גיאור. לקבלת המפקד הרווק
עוף עם ירקות

אי אפשר לעמוד בניחוח של התבשיל המשגע הזה, לכן חייבים להיאזר בסבלנות, לא לטעום ולחכות עד שהכל מוכן. איציק הראל מפנק במתכון עממי לעוף עם ירקות.

מרכיבים:

4 כרעיים
2 עגבניות גדולות
2 בצלים קצוצים
גזר פרוס לעיגולים
מלח
שמן
1/2 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1. ממליחים את הכרעיים עם מעט מלח.
2. מטגנים את העוף בסיר שחומם מראש עם מעט שמן עד להזהבת העוף. לאחר ההזהבה מוציאים מהסיר ומניחים בקערה.
3. מטגנים את הבצל והגזר באותו הסיר עד לקירמול והזהבה (אין צורך בהוספת שמן, העוף מפריש שומנים משלו). מוציאים ומניחים בקערה נפרדת.
4. מטגנים את העגבניות באותו הסיר עד לריכוך.
5. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את הבצל המטוגן והגזר.
6. מוסיפים מים רותחים ומבשלים במשך שעתיים.

לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף עם ירקות

אין תמונה
גיאור. לקבלת המפקד הרווק
שוקי עוף עם ערמונים ובצל ברוטב זעפרן

סמדי בומבה מפציצה במנה עם ניחוחות מעלפים! תבשיל עוף נימוח ועסיסי.

מרכיבים:

4 שוקי עוף
3 בצלים פרוסים לטבעות
2 חבילות ערמונים בוואקום
2 גבעולי כרפס חתוכים לרצועות באורך של 5 ס"מ
5-6 שערות זעפרן
4 כפות שמן
כוס מים חמים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. שמים את שערות הזעפרן בכוס עם מים חמים למשך רבע שעה עד לקבלת גוון כתום.
2. מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
3. מתבלים בפלפל שחור גרוס ובמלח גס.
4. מוסיפים את הערמונים למחבת, מערבבים עם הבצל ומניחים את הכול בקערה.
5. מחממים 2 כפות שמן בסיר ומתחילים לטגן את שוקי העוף (לעשות להם סגירה) עד להזהבתם.
6. מוסיפים את גבעולי הכרפס לסיר, מערבבים, מוסיפים את כוס המים ללא שערות הזעפרן ומבשלים במשך 20 דק'.
7. מוסיפים לסיר את הבצל והערמונים, מכסים את הסיר ומבשלים בבישול איטי במשך כ40 דק' עד לאידוי כל הנוזלים.

לגרסת ההדפסה של המתכון: שוקי עוף עם ערמונים

>>רוצים את מתכוני גורמה בפיתה אצלכם בנייד?