אוכל
אוכל

קציצות פרסה (כרישה) ברוטב טחינה ירוקה

קציצות נפלאות לחג הפסח, מבית אינה קראבצקי שיגרמו לכוווולם לבקש את המתכון

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם03:36
קציצות פראסה
Rating:4.323reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (25 מנות):

  • 6-7 גבעולי כרישה פרוסים גס

  • 250 גרם בשר טחון
  • 2 ביצים קטנות
  • 5 כפות פרורי מצה
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה לטיגון
  • לימון חתוך לפלחים לקישוט המנה
  • ליטר מים פושרים

לטחינה

  • טחינה גולמית

  • 2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי זר פטרוזיליה
  • כוס מים קרים
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1/2 לימון סחוט

כלים

  • סכין

  • קרש חיתוך
  • סיר לבישול הכרישה
  • קערה
  • נייר סופג
  • מחבת
  • מרית
  • קערה לרוטב

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

1מבשלים את הכרישה בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך, בערך כשעה.

2מעבירים לקערה את הכרישה וסוחטים היטב את הנוזלים מהכרישה.

3מוסיפים לכרישה את הבשר הטחון, פרורי המצה, אגוז המוסקט ומעט מלח ופלפל, מערבבים היטב ויוצרים קציצות שטוחות.

4מטגנים בשכבת שמן יפה עד להזהבה משני הצדדים.

5סופגים את השמן מהקציצות ומעבירים לצלחת.

6להגשה: מסדרים את הקציצות בצלחת ובוזקים מעט טחינה מעל.

הכנת הטחינה:

1טוחנים ומערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבירים לקערה שקופה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il