אוכל
אוכל

עוף עם שקדים וסלט חסה

עוף פריך עם ציפוי שקדים ויין לבן, שהופך אותו לשחום מתקתק. יחד עם סלט החסה המרענן, קיבלתם ארוחה מושלמת

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם08:33
עוף  (צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים)
צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
Rating:3.84reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 כרעיים עוף עם הפולקע
  • 1/2 כוס שקדים קלופים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס ציר עוף
  • מלח ופלפל שחור

לסלט

  • חסה אמריקאית
  • 2 עגבניות
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 3 כפות פקאנים מסוכרים
  • 3 כפות חומציות
  • 3 גבעולי עלי סלרי

לרוטב

  • 2 כפיות חרדל
  • 2 כפיות מיונז
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 1 כפית סויה
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפיות סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

1מבשלים את העוף במים עד לעשייה חלקית למשך חצי שעה. מוציאים את העוף ושומרים על הנוזלים.

2מטגנים את השקדים בסיר עד שמקבלים צבע חום.

3מוציאים את השקדים ומרסקים אותם במעבד מזון.

4בסיר שבו טוגנו השקדים שמים מעט שמן, יין לבן, ציר מהעוף שבושל, מים, מלח, פלפל. שחור ושקדים קלויים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.

אופן הכנת הסלט והרוטב:

1חותכים את הירקות ומניחים בקערה.

2מערבבים את רכיבים הרוטב לכדי בלילה ומוסיפים לסלט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לדעת עוד על השקד הישראלי?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il