עוגת תפוזים ללא קמחעוגה רכה וזהובה שתשאיר ריח משגע בכל הבית. כשר לפסח ומומלץ ביותר![]() |
המצרכים (12 מנות):לעוגה
לסירופ
כלים
אופן ההכנה:אופן הכנת העוגה 1שמים בסיר 2 תפוזים, מכסים במים ומבשלים לשעתיים. תמיד לשמור שהתפוזים יהיו מכוסים לגמרי במים. 2מוציאים וחותכים לרבעים. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת רסק חלק. מצננים. 3מקציפים (במיקסר ידני) את החלמונים עם הסוכר וליקר התפוזים. 4מוסיפים את רסק התפוזים המצונן, את השקדים הטחונים ואת אבקת האפייה. 5בקערה נפרדת מקציפים (במיקסר ידני) את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. 6מקפלים את קצפת החלבונים לתוך עיסת העוגה. 7מרפדים את התבנית בנייר אפייה (תבנית קפיץ עגולה 24 ס"מ קוטר) אופים את העוגה לשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אם העוגה נהיית שחומה מידי, מכסים בנייר כסף. אופן הכנת הסירופ 1מבשלים בסיר את מיץ התפוזים עם היין והסוכר תוך כדי בחישה מתמדת עד שכל הסוכר נמס. 2מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות עד שהכמות מצטמצמת לחצי. בניית העוגה 1לאחר שהעוגה התקררה הופכים אותה ובעזרת שיפוד דוקרים אותה כ-30 פעם. 2לוקחים את שלושת התפוזים הנותרים, מקלפים כולל הקליפה הלבנה, פורסים עיגולים ומניחים על העוגה בצורה יפה. 3שופכים את הסירופ מעל ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |