אוכל
אוכל

תבשיל עוף ובורגול

השפים ארז קומורובסקי וישראל אהרוני מסדרים לכם את הסופ"ש עם תבשיל עוף עשיר ומתובל היטב

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם18:24
תבשיל עוף ובורגול (צילום: MShev, ShutterStock)
צילום: MShev, ShutterStock
Rating:4.575reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 כרעיים טריות מופרדות לשוק וירך
  • מלח גס
  • פלפל שחור טרי כתוש
  • 3 בצלים אדומים קצוצים
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
  • 300 גרם בורגול מושרה במים ומסונן
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי גרוס כתושים
  • מעט קינמון
  • 2 לימונים פרסיים מיובשים שבורים לחתיכות גדולות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 צרור תרד או מנגולד קצוץ דק
  • 3-4 כוסות מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1במחבת רחבה מחממים כשלוש כפות שמן זית.

2ממליחים ומפלפלים את הכרעיים משני הצדדים בנדיבות, מעבירים אותן למחבת ומטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים אותן בקערה בצד.

מתכונים לראש השנה

3תבשיל הבורגול: מעבירים למחבת את יתרת שמן הזית, הבצל, הסלרי והפלפל הירוק ומטגנים כמה דקות.

4מוסיפים את הבורגול מטגנים מספר דקות נוספות ומוסיפים את המלח, הפלפל, הפלפל האנגלי, הקינמון והלימון הפרסי, מערבבים ומוסיפים את התרד או המנגולד וממשיכים לערבב.

5מחממים את ציר העוף ומביאים אותו קרוב לרתיחה.

6מחזירים למחבת את השוקיים ויוצקים מעל הכול את הציר החם (הטמפרטורה של הציר חשובה לתהליך הבישול של הבורגול).

7מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

(תמונת אילוסטרציה)

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il