גזר מתוק לסושי
200 גרם גזר חתוך לג'וליאנים
1 כוס מרק דאשי מוטו
2 כפות סוכר
1 כפית מלח

מבשלים את הגזר ברוטב כ-5 דקות.

גזר ופטריות לסושי
2-3 גזרים
5-10 פטריות שיטאקי
2-2.5 כוסות של מרק דאשי-מוטו (או מרק דגים)
4-6 כפות סוכר לבן
2 כפות מירין
4 כפות רוטב סויה

1. חותכים את הגזר לרצועות ארוכות. משרים את הפטריות במים רותחים למשך חצי שעה.
מוציאים וסוחטים.
2. מערבבים את שאר החומרים בסיר ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הגזר והפטריות, מבשלים כ-5 דקות וסוגרים את האש.
4. מוציאים בעדינות את הירקות ושומרים את הרוטב בצד.
5. אחרי שהרוטב התקרר, מחזירים את הירקות לרוטב עד השימוש.

 

השלב הבא: הדגים. איזה, כמה ואיך? בואו לגלות