מאקי הוא הצורה הנפוצה והמוכרת ביותר של הסושי, שבה אצת הנורי מקיפה את האורז. ישנם שני סוגי מאקי: פוטו מאקי, העשוי מאצה שלמה ומכיל כמה סוגים של דגים או ירקות, והוסו מאקי/צ'ו מאקי, העשוי חצי אצה וממולא בסוג אחד של מילוי בלבד.

קומבינציות מוצלחות למילוי המאקי:

1. טונה עם בצל ירוק חתוך לעיגולים קטנים
2. טונה עם רוטב צ'ילי ומיונז
3. קאפה מאקי: רצועות של מלפפון עם וואסאבי
4. אצבעות סורימי (מקלות של דג פולק בטעם סרטן), מלפפון, אבוקדו ומיונז
5. סלמון מעושן, בצל ירוק וואסאבי
6. טונה מעושנת ומיונז
7. בודה רול: ביצים, מיונז, פטריות יער ברוטב, אבוקדו, מלפפון ובצל ירוק
8. טופו בטעם טריאקי, מלפפון, גזר ופטריות
9. גזר מבושל עם שומשום
10. אבוקדו עם מיונז
11. קוויאר עם ביצים וואסאבי

 

טיפים להכנת המאקי:

1. הניחו את האצה על המחצלת כשצדה המחוספס פונה כלפי מעלה.
2. הקפידו לכסות את האצה באורז מכל הכיוונים, למעט פס של 2 ס"מ בקצה העליון. כיסוי לא מלא של האצה יגרום לחתיכות החיצוניות להיהרס, וחבל.
3. אל תדחסו את האורז על האצה, אלא השאירו אותו אוורירי ככל הניתן. יש לשאוף לשכבה בודדת ואחידה של גרגירי אורז על האצה.
4. השתמשו בירקות ארוכים ככל האפשר (גזר ארוך, מלפפון ארוך), שיכסו את רוחב האצה כולו.
5. גלגלו את הסושי בזהירות, לאט לאט, תוך הידוק מתמיד של האצה (לא מעיכה), כשיד אחת אוחזת באצה והשנייה במחצלת.
6. פרסו להגשה.

אחרי שלמדתם לגלגל- תלמדו ההיפך! איך מגלגלים רול אינסייד-אאוט?