האורז המשמש להכנת סושי הוא אורז עגול מיוחד. בשוק קיימים סוגים שונים של אורז כזה – יפני, קוראני, אמריקאי ואוסטרלי. חשוב מאוד לעולם לא להכין סושי עם אורז רגיל, וגם לא עם אורז להכנת ריזוטו, למרות המראה הדומה. 

האורז המיוחד לסושי מכיל כמות גדולה במיוחד של עמילן, שמשתחרר בבישול והופך את האורז לדביק - תכונה הכרחית לסושי כהלכתו. את האורז מרטיבים ברוטב הנקרא סושי סו, שמכינים מחומץ אורז, סוכר ומלח. אפשר בהחלט להכין כמות גדולה של סושי סו, ולשמור אותה מחוץ למקרר.

האורז:

5 וחצי כוסות אורז עגול קטן
6 כוסות מים


1. שוטפים את האורז היטב, עד שהמים יוצאים כמעט צלולים. מעבירים אותו לסיר ונותנים לו לנוח בין רבע שעה לשעה.
2. מוסיפים את המים לסיר. כמות המים צריכה להיות כזו, שכשדוחפים לתוך האורז אצבע, רואים שהאורז מגיע עד המפרק הראשון של האצבע והמים עד המפרק השני.
3. מביאים לרתיחה על אש גבוהה כשהסיר מכוסה כל הזמן. כשמתחילים לצאת אדים מנמיכים מעט את האש ומבשלים עוד 20 דקות.
4. מכבים את הגז, ומשאירים את הסיר סגור 15 דקות. מעבירים את האורז לכלי.


* חשוב מאוד לא לפתוח את הסיר במהלך הבישול. הסיבה היא שאנחנו רוצים שהאורז יספח לתוכו את כל הנוזלים, ואם נפתח את הסיר האדים יתנדפו, במקום להיספג באורז.

הסושי סו (רוטב לאורז):

½ כוס חומץ אורז
½3 כפות סוכר
1/3 1 כפות מלח


1. מערבבים בסיר על להבה נמוכה את החומץ, הסוכר והמלח, עד שהסוכר נמס. מצננים.
2. מזלפים את החומץ על האורז, ומערבבים בתנועות קיפול עם כף עץ. מכיוון שבעת הכנת הסושי האורז צריך להיות בטמפרטורת החדר – אפשר להיעזר במאוורר בזמן הערבוב.
3. מכסים את כלי האורז במגבת עד השימוש. בשלב הזה האורז שלנו אמור להיות דביק דביק.

רוצים לדעת איך לחתוך את הירקות לסושי המושלם?