* מרכיבים: התערובת המומלצת למילוי הירקות כוללת בשר, אורז ומעט פירורי לחם, בתוספת בצל, כורכום, מלח ופלפל, וכמובן עשבי תיבול (רק העלים). רוצים לפרגן לעצמכם תבלינים אחרים? לכו על זה, רק הקפידו לטעום את התערובת לפני שאתם קוברים אותה בירקות לבלי שוב.

* בשר: המינון המומלץ לממולאים הוא שלושת-רבעי בשר בקר ורבע עוף או הודו, שניהם טחונים. אפשר כמובן לשחק עם היחס, או להסתפק בבקר בלבד. אם תסתפקו בעוף/הודו תסתכנו במילוי מעט יבש מדי.

* אורז: למעשה, האורז כלל אינו בגדר חובה במילוי. הסיבה המקורית לשימוש בו היא כלכלית גרידא – הוא "מנפח" את המילוי טוב טוב, ועלותו נמוכה בהרבה משל בשר. המינון המקובל כשמשתמשים באורז הוא חצי כוס אורז על כל כוס בשר (שזה בערך כוס וחצי אורז לקילו בשר).

למתכון המלא