מצרכים:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
3 חלבונים
1/3 כוס ועוד 2 כפות רוויון
כף תמצית וניל איכותית
3/4 כוס קמח
קורט מלח
קורט סודה לשתיה
1 כף קקאו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מקציפים במיקסר את החמאה, ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
3. מוסיפים את החלמונים לקערת המיקסר, אחד אחרי השני ותוך כדי הקצפה, עד שהם נטמעים בתערובת.
4. מאטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הרוויון ואחריו את תמצית הווניל, הקמח, המלח והסודה לשתייה.
5. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עד שמתקבל קצף קליל (המרקם שצריך להתקבל הוא של קצף גילוח).
6. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים, ויוצקים 3/4 מהתערובת לתבנית אפייה מוארכת (תבנית אינגליש קייק).
7. אל תוך הרבע הנותר של התערובת מנפים את הקקאו ומקפלים אותו פנימה, עד התערובת נצבעת כולה בחום.
8. יוצקים את התערובת החומה מעל התערובת הלבנה, ובעזרת ידית של כף יוצרים "ערבול" בעדינות.
9. אופים במשך 35 דקות.

* המתכון הוא לתבנית אינגליש קייק. אם רוצים לאפות עוגה גדולה יותר (בתבנית עגולה בקוטר 26), יש להכפיל את כמות המצרכים ולאפות במשך כשעה.

 

כל מה שאתם צריכים לדעת על בחושות בסדנת תיאוריה

עוד מתכונים:
עוגת גזר
שידרוגים