מצרכים:

3 ביצים (מספר 2)
1.5 כוס סוכר
1 כוס שמן
1.5 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
4 גזרים בינוניים מגוררים דק
100 גרם צימוקים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים את הביצים במיקסר. תוך כדי ההקצפה מוסיפים בצורה הדרגתית את הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
3. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים בהדרגה את השמן.
4. לאחר שהשמן נטמע בתערובת מוסיפים את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה והקינמון.
5. מפסיקים את ההקצפה ומקפלים פנימה בעזרת מרית את הגזר, הצימוקים והאגוזים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה בקוטר 24 או 26, ואופים כ-50 דקות.
7. אם רוצים - מכינים ציפוי לעוגה.

 

כל מה שאתם צריכים לדעת על בחושות בסדנת תיאוריה

עוד מתכונים:
עוגת שיש עשירה
שידרוגים