לובסטר בפויקה עם קסאווה

שף אריאל כהן, מסעדת פויקה

אוכל ומזלות-לובסטר על צלחת (צילום: אור גץ)
השליכו אותו למים הרותחים | צילום: אור גץ
מצרכים:
לובסטר שלם חי
100 גרם בוטנים קלופים וקלויים
100 גר גרגרי סומסום קלויים
50 גרם קלאמס (צדפות לבנות)
שורש קסאווה בינוני חלוט וחתוך לקוביות (אם אין, אפשר להשתמש בתפוח אדמה)
100 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 ליטר חמאה מזוקקת
שן שום קלופה
גבעול מרווה טרייה

הכנה:
1. את הלובסטר החי מכניסים למים רותחים (אפשר בפויקה) לבישול של 3 דקות. מוציאים, מקררים וחותכים אותו לחצי לאורכו.
2. במקביל, טוחנים את הבוטנים והסומסום במג'ימיקס עד לקבלת מרקם דמוי משחה. אם אתם בשטח, אפשר לוותר על הבוטנים והשומשום.
3. מחממים בסיר או בפויקה חמאה מזוקקת ל-100 מעלות, ומבשלים בתוכה את הלובסטר למשך 5 דקות עם גבעול המרווה.
4. מקפיצים את הקלאמס במחבת עם שמן זית, שום וקוביות הקסאווה, ומוסיפים את המשחה של הבוטנים (אם הכנתם) ואת השמנת. מטבלים במלח ופלפל וממשיכים לבחוש עד שהרוטב מחובר ובעל צבע אחיד.
5. זורים מלח גס ופלפל שחור על שני חצאי הלובסטר, ומניחים אותם בצלחת מעל הצדפות והרוטב.

לגרסת הדפסה של המתכון
רוצים לקנח עם משהו מתוק? גם את זה אפשר להכין בפויקה: פונדנט שוקולד חלומי.