1. אש: הבישול בפויקה נעשה על גבי גחלים ולא מעל אש גלויה. בעזרת מקל מוציאים הצדה מעט גחלים מהמדורה ומניחים עליהם את הפויקה. מוסיפים גחלים לאורך הבישול כדי לשמור על טמפרטורה אחידה, שחשיבותה עליונה בתהליך הצלייה והבישול.

2. עצים למדורה: אל תבשלו על גחלים שנוצרו מעץ מעובד בכימיקלים, הדבר ישפיע באופן הרסני על הארומה של התבשיל.

משהו בתוך פויקה
אין כמו סיר עמוס בכל טוב


3. תזמון: קחו בחשבון את זמן הכנת הגחלים ואת זמן הבישול הממושך (כשעתיים בדרך כלל). לכן, מומלץ להתחיל בהכנת הגחלים כבר כשאתם מתמקמים בשטח.

4. ניקיון הסיר: לפני ואחרי השימוש יש להלהיט את הסיר על האש, לצקת פנימה מים, לערבב ולשפוך החוצה. אין להשתמש בסבון, שכן טעמו יצטרף לכל תבשיל שתכינו בעתיד. בסיום השימוש ולאחר הניקוי, חשוב לשמן את הסיר בעזרת נייר סופג ושמן בישול כדי למנוע היווצרות חלודה.

5. טמפרטורה אחידה: אחת ממעלותיו של הסיר, מעבר לארומה שהוא מעניק לאוכל, הינה העובדה שהוא עשוי ברזל יצוק האוגר בתוכו את החום ומפזר אותו בצורה שווה. כדי שהתבשיל לא יישרף ושזמן הבישול לא יתארך יתר על המידה, נסו לשמור על טמפרטורה אחידה ככל האפשר. כדאי להתחיל עם סיר בטמפרטורה גבוהה, וככל שתוסיפו מרכיבים לסיר, הוא ילך ויתקרר לטמפרטורה הרצויה.

6. סבלנות: השתדלו להימנע מפתיחת הסיר ומערבוב בזמן הבישול. אם וכאשר תערבבו את התבשיל, השתמשו בכף עגולה וערבבו קרוב לדופן, על מנת שלא למעוך את הרכיבים וליצור עיסה אחידה ובלתי אכילה.

7. סיום הבישול: ברגע שהבשר רך דיו – תתחילו לאכול. כל דקה מיותרת של בישול תכהה את צבעו ותקהה את הטעמים של כל מרכיב ומרכיב.

חושבים שאתם מוכנים להתחיל לבשל? מומחה הפויקה השף אריאל כהן ילמד אתכם איך להכין מבחר של תבשילים משובחים:
פילה בר ועדשים
צלעות טלה בזיגוג ליים
אסאדו עם בננות פלפל ירוק ואגוזי קשיו
לובסטר
ואפילו עוגת שוקולד  חמה