פילה בקר על עדשים ואורגנו

שף אריאל כהן, מסעדת פויקה

אוכל: תאוריית הפוייקה 2 (תמונת AVI: עדי רם)
כל מה שצריך זה סיר לוהט ובשר משובח | תמונת AVI: עדי רם
מצרכים:
400 גרם פילה בקר מחולק ל-4 סטייקים קטנים
200 גרם עדשים אדומים
זר אורגנו טרי
50 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה
לימון חתוך לקוביות
2 שיני שום
2 כפיות סוכר
מלח
פלפל

הכנה:
1.מבשלים את העדשים במים עם זר האורגנו עד שהם מתרככים. לאחר מכן מקררים אותם במי קרח.
2. צולים את הסטייקים בפויקה או על מחבת לוהטת למידה הרצויה. קוצצים מעט אורגנו.
3. לקראת סוף הצלייה, מוסיפים את העדשים עם מלח, פלפל, אורגנו קצוץ ומעט חמאה לעידון הטעם.
3. לרוטב: צולים קלות את השום על מחבת קטנה ומוסיפים את הלימון, השמנת, שתי כפיות סוכר ומעט אגוז מוסקט. מצמצמים למידה הרצויה.
4. הגשה: מסדרים מעט עדשים על הצלחת ועליהם מניחים את הסטייק הקטן. את הרוטב יוצקים מסביב.

לגרסת הדפסה של המתכון
גם פירות ים אפשר לאכול בשטח. המתכון ללובסטר המושלם.