שף אריאל כהן, מסעדת פויקה

פונדנט עם כדור גלידה וניל וסירופ שוקולד בצלחת לבנה (צילום: Vasiliki Varvaki, Istock)
בשטח זה יוצא לא פחות טעים. פונדנט | צילום: Vasiliki Varvaki, Istock
מצרכים:
9 ביצים
9 ביצים
600 גרם שוקולד מריר (70% קקאו לפחות)
300 גרם חמאה
100 גרם סוכר

הכנה:
1. ממיסים בסיר על הגחלים את השוקולד והחמאה עד שהעיסה אחידה וחלקה.
2. במקביל, מקציפים את הביצים (החלמון והחלבון) יחד עם הסוכר.
3. כשהביצים יציבות והשוקולד מומס (אך לא רותח) מקפלים את השוקולד בעדינות ובהדרגה יחד עם הביצים.
4. יוצקים את התערובת לפויקה מספר שלוש, מכסים ואופים מעל המדורה או הכיריים במטבח במשך 12 דקות.

ניתן להשאיר את התערובת במקרר ולאפות רק לפני האכילה.

לגרסת הדפסה של המתכון
לפני שאתם מתחילים, חשוב להכיר את הכללים הבסיסיים לפויקה המושלם.