צלעות טלה בזיגוג ליים ושבבי קקאו

שף אריאל כהן, מסעדת פויקה

אוכל: פוייקה צלעות כבש (וידאו WMV: עדי רם)
טעם גן עדן. התוצר הסופי | וידאו WMV: עדי רם
מצרכים (4 סועדים):
1 ק''ג צלעות טלה
1/2 כוס מיץ ליים/לימון
2 כפות סוכר
מלח
פלפל
שבבי קקאו
שוט של רום (מומלץ להשרות בו מקל וניל למשך הלילה)

הכנה:
1. ממליחים את הצלעות עם כ-30 גרם מלח גס ומשאירים ללילה במקרר. אם מבשלים בשטח, מעסים את הבשר בחמאה מזוקקת, פלפל שחור גרוס ומלח גס ומחכים כמה דקות עד שטמפרטורת הבשר משתווה לזו של הסביבה.
2. צולים את הצלעות היטב מכל צד על מחבת ברזל, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-40 דקות או עד שהבשר מתרכך. אם מבשלים בשטח, צולים את הצלעות בפויקה לוהט עם מעט חמאה מזוקקת במשך 10-15 דקות.
3. על מחבת רגילה מחממים את מיץ הליים עם הסוכר והרום, ומוסיפים לבשר. ממשיכים לבשל את הבשר במיץ הליים ומצמצמים עד שהרוטב מזגג את הנתחים.
4. מוסיפים מעט שבבי קקאו לבשר ומקפיצים.

לתוספת, מומלץ להכין מילי פאפ:

מילי פאפ

מצרכים:
100 גרם קמח תירס לבן
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
100 גרם חמאה
מלח
פלפל

הכנה:
1. שמים 100 גרם קמח תירס לבן בסיר קטן ועליהם יוצקים כוס מים רותחים.
2. מוסיפים מלח, פלפל ואת גבינת הגאודה המגוררת ומבשלים כ-4 דקות תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים מעט חלב ואת החמאה, מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש עד שהמילי פאפ סמיך כמו פירה.

לגרסת הדפסה של המתכון
גם את הנתח הכי איכותי הפויקה רק משפר: פילה בקר עם עדשים ואורגנו.