אסאדו עם בננות, פלפלים ואגוזי קשיו

שף אריאל כהן, מסעדת פויקה

מצרכים:
1 ק''ג של אדרת אסאדו שלמה
4 בננות לבישול
2 פלפלים ירוקים
1 בצל
1 ראש שום חצוי לחצי (לא קלוף)
1 כוס רום
3 כוסות מים
3 כפות סוכר חום
1 פלפל שאטה
אגוזי קשיו
מלח
פלפל

הכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את הבשר, וצורבים אותו בפויקה לוהט.
2. מוסיפים לפויקה עם הבשר את כל הירקות ומבשלים ביחד כ-10 דקות.
3. מוסיפים את הרום ולאחר מכן את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
4. מוסיפים את הבננות והסוכר החום ומבשלים במשך שעה וחצי נוספות על אש קטנה. להוסיף מים במידת הצורך.
5. להוסיף את אגוזי הקשיו ולהגיש.

לגרסת הדפסה של המתכון
מוכנים לעוד מנה עם בשר? לכו על צלעות טלה בזיגוג ליים ושבבי קקאו.