היופי של המלית הזו הוא שאפשר להכין אותה מכל הגבינות שיש בבית – היא תמיד תצא טעימה (צריך רק להיזהר עם המליחות).

מצרכים:
1 חבילה עלי פילו
חמאה מומסת למריחה
תערובת גבינות (למשל פטה, בולגרית ופרמזן)
מלח
פלפל
תערובת טוסקנה (רוזמרין, אורגנו, פפריקה, עלי דפנה, מיורן ופטרוזיליה)
1 ביצה

למריחה:
1 ביצה
גבינת פרמזן מגוררת
מעט שומשום
מעט קצח

הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מחלקים את עלי הפילו לארבעה חלקים ומכסים במגבת לחה.
3. מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות, ממליחים (מעט, כי הגבינות מלוחות), מפלפלים ומתבלים בתערובת טוסקנה. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
4. לוקחים ריבוע פילו ומורחים אותו בחמאה מומסת (או שמן). מניחים עליו ריבוע נוסף, ומורחים גם אותו בשומן.
5. מניחים על הפילו כמות יפה ממלית הגבינות, צמוד לדופן הקרובה אלינו, מקפלים את הדפנות מימין ומשמאל פנימה, ומגלגלים לצורת רולדה.
6. מורחים את הרולדות בביצה, מפזרים גבינת פרמזן, שומשום וקצח.
7. מכניסים לתנור, ואופים 15-20 דקות.

ליצירת חטיפים מלוחים אפשר לפרוס את הרולדה לפני האפייה.

הצעת הגשה:
מניחים את הרולדה בצלחת, ולידה מניחים גבעה של גבינת שמנת או קוטג'. מקשטים בגבינת פרמזן, עלה ירוק ומעט מלח גס.

להקדמה: בצק פילו
למאפה פילו במלית מתוקה