בצק הפילו הוא חומר גלם נפלא, ידידותי ודיאטטי, שמורכב מדפים עדינים ודקיקים. בארץ מוכרים אותו קפוא ומגולגל ברשתות השיווק. לפני השימוש מפשירים את הבצק במקרר למשך הלילה (ממהרים? שעתיים בטמפרטורת החדר גם יעשו את העבודה).

מכיוון שמדובר בבצק שמתייבש בקלות, אחרי הוצאתו מהאריזה חשוב לכסות אותו במגבת לחה עד השימוש, ולא להשאיר אותו חשוף לאוויר. בבצק הפילו אין בכלל שומן, ולכן כשעובדים איתו חשוב למרוח כל עלה בנפרד בשומן כלשהו – שמן או חמאה מומסת. ככה אנו מבטיחים שהעלים יידבקו זה לזה, וייצאו מהתנור פריכים וטעימים.

עם בצק הפילו ניתן להכין מגוון רחב של מאפים – מתוקים ומלוחים. אפשרויות המילוי שלו רבות (כמעט בכל מצב אפשר לאלתר מלית לפילו מדברים שיש בבית), וגם צורות הקיפול שלו. בסדנה זו נציג שתי מליות אפשריות, ושתי צורות הגשה.

למאפה פילו במלית מתוקה
למאפה פילו במלית מלוחה