לבצק הפסטה משתמשים בקמח דורום ולא בקמח רגיל, מפני שקמח הדורום הוא יבש יותר, וסופח פחות נוזלים.
בשיטה הקלאסית עורמים קמח על משטח העבודה, יוצרים בו גומה, שופכים פנימה ביצים ולשים בידיים. אנחנו נעבוד בשיטה מודרנית יותר אך טובה לא פחות, וניעזר במעבד מזון.

הבצק:
(12 מנות)
1 ק"ג קמח
2 ביצים
רבע כוס שמן זית
2 חלמונים
כ-2 כוסות מים

1. מניחים במעבד מזון את הקמח (משאירים כוס אחת בצד), הביצים והחלמונים, מעבדים בפולסים קצרים ותוך כדי מוסיפים לאט לאט שמן ומים.
2. ממשיכים להפעיל עד לקבלת גוש אחיד של בצק. אם הבצק דביק מוסיפים קמח.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מקמחים את הידיים ולשים מעט. בשלב הסופי הבצק צריך להיות יבש ולא גמיש. בשלב הזה אפשר לחלק את הבצק, ולהקפיא את חלקו.