מרינדה אדומה אפשר להכין באמת מהכל. אין לכם ממרח צ'יפוטלה? זה בסדר, וזה אפילו הגיוני – תחזקו את הטעמים עם רוטב צ'ילי. אוהבים קטשופ? יאללה תשפכו. שונאים חריף? ותרו על הצ'ילי והתמקדו במתוק. מאותה סיבה אנחנו גם לא מציינים כמויות – מה שאתם אוהבים, איך שאתם אוהבים, כל השאר הוא בבחינת המלצה. העיקר שהמשרה יעטוף את העוף יפה יפה.
מנה קלאסית לסטודנטים ולשאר מאלתרים.

חומרים

חזה עוף 

למרינדה:
חומץ בן יין אדום (או אחר)
יין לבן
מעט ממרח צ'יפוטלה (פלפלים מקסיקניים מעושנים)
רוטב צ'ילי חריף
רוטב צ'ילי מתוק
קטשופ
רסק עגבניות
מלח ופלפל
שמן זית

הכנה:

1. חותכים את החזה לרצועות עבות, ומכניסים לקערת ערבוב.
2. מוסיפים את חומרי המרינדה, ומערבבים.
3. מכניסים למקרר ל-2-4 שעות.
4. מחממים מחבת ומטגנים את רצועות החזה בשכבה אחת במעט שמן זית. הופכים ומטגנים מהצד השני.

 

לסדנה הבאה: כנפיים במרינדה ירוקה