מצרכים:
500 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים במשך הלילה
גזר פרוס לעיגולים
בצל חתוך לרבעים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
2 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
חופן עלי סלרי שטופים
עגבניות מרוסקות
בייקון

אופן ההכנה: 
1. מטגנים את הבייקון עד שהוא הופך פריך.
2. כאשר הבייקון מתחיל להפריש שומן, מוסיפים לו את הגזר והבצל, מתבלים במלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, כדורי פלפל אנגלי ועלי הדפנה.
3. מוסיפים את השעועית, מערבבים ומוסיפים את עלי הסלרי והעגבניות המרוסקות. מערבבים שוב ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי המרכיבים. מכסים את הסיר ומבשלים עד אשר השעועית מתרככת.

מתכוני קטניות נוספים:
סלט חומוס ועשבי תיבול
נזיד עדשים שחורות ביין אדום וירקות שורש