קטניות הן פחמימה מורכבת ועשירה מאוד בחלבון. בין הקטניות ניתן למנות שעועית, חומוס, לוביה, במיה ועדשים בצבעים שונים- כתום, ירוק ושחור, והן מרכיב חשוב ופופולרי למדי בתפריט שלנו. הקטניות מספקות סיבים שמסייעים בהורדת כולסטרול, מניעת מחלות לב, סכרת והשמנה. הן גם מספקות חמין, מרק עדשים, מג'דרה, חומוס ושלל מאכלים שאתם לא יכולים לדמיין את החיים שלכם בלעדיהם. 

אם אתם מודאגים בגלל תופעות הלוואי שלהן - או אם להיות טיפה פחות פוליטיקלי קורקט, הגזים, אז הדבר הראשון שיכול לסייע בכך זה להחליף את המים שבהם מושרות הקטניות (שעועית, למשל) בכל כמה שעות, או לבחור בקטניות קלות יותר לעיכול, כגון עדשים.