כשאתם קונים ביצים, שימו לב לשני התאריכים – גם לתאריך התפוגה הרגיל וגם לתאריך התפוגה במקרר.

איך תדעו שהביצה שלכם טרייה? החלבון חייב להיות לבן ויציב ועל החלמון להיות צהוב, עגול ונפוח. אבל רובנו כמובן רוצים לדעת את מידת הטריות לפני שבירת הביצה, ולכן כדאי לשים אותה בכוס מים. אם היא שוקעת מיד לתחתית – היא טרייה מאוד. אם היא מגיעה לקרקעית אך נראית כאילו היא עומדת לצוף כל רגע – היא לא כל כך טרייה. אם היא צפה לחלוטין – היא ממש לא טרייה וצריכה להיזרק לפח.

ביצה שבורה - ביצת עין (צילום: iStock)
אל תשכחו לשבור את הביצים בנפרד | צילום: iStock

אם אתם מכינים מתכון שדורש הרבה ביצים, הקפידו לשבור כל אחת מהן בנפרד לקערה. כך לזרוק ביצה שתגלו בה דם מבלי להשליך את יתר הביצים התקינות.

מדפי הביצים בסופרמרקטים מתפקעים מרוב מבחר. אז מה בעצם ההבדלים?
ביצים רגילות
– אלו ביצים שהגיעו מתרנגולות שחיות בכלובי סוללה צפופים.
ביצים "סופר טריות"
– ייחודן בכך שהן מגיעות למרכולים בתוך 24 שעות מרגע ההטלה. הן מצוינות להקצפה, לרטבים ולהכנת מיונז.
ביצי אומגה 3
– תרנגולות שמועשרות באומגה 3, גם מטילות ביצים שמועשרות באומגה 3, שנחשבת לחומצת שומן בריאה במיוחד שעוזרת במניעת מחלות לב וסרטן.
ביצי חופש
– מגיעות מתרנגולות שחיות בתנאי מחייה נוחים יותר, בשטח יחסית פתוח. הן ניזונות מאותו מזון שממנו ניזונות אחיותיהן שבכלובים.
ביצים אורגניות
– גדלות בשטח פתוח, ניזונות מעשב טרי, ללא תוספות, ויטמינים, חיסונים ואנטיביוטיקה. הטעם שלה יותר עשיר והמחיר שלה בהתאם.

>> בואו ללמוד עוד על ביצים, וגם לקבל מתכונים!
>> חיים כהן מלמד להכין אורז פרסי